Издвајамо Србија

МЛАДИЋ ОСУЂЕН И ОДМАХ ИДЕ У ЗАТВОР! Још четворица приведена због напада на РТС

Фото: Јутјуб

МУП је саопштио да су припадници Министарства унутрашњих послова идентификовали и привели више особа, због сумње да су извршиле више различитих кривичних дела и прекршаја током синоћњег упада присталица Савеза за Србију у зграду РТС-а и током данашњег скупа испред зграде Председништва Србије.

Због сумње да су синоћ унели моторну тестеру у зграду РТС-а и махали њом пред запосленима у овој медијској кући приведени су М. Ч. (1977) и М. П. (1976).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је привела и У. С. (1994) који се сумњичи да је синоћ разбио стакло на улазу у зграду Радио-телевизије Србије.

Такође, због напада на овлашћено службено лице приведени су А. Н. (1984), В. Ј. (1976) и М. М. (1995). Они се сумњиче да су синоћ, у згради РТС-а, физички насрнули на полицијске службенике и нанели им више удараца.

Приведен је и С.С. (1992) који је, како се сумња, данас на углу улица краља Милана и кнеза Милоша физички насрнуо на полицијског службеника. О свему су обавештена надлежна тужилаштва, као и судије за прекршаје.

Прекршајни суд: Један осуђен, четворица чекају пресуде

Прекршајни суд у Београду изрекао је данас казну до 30 дана затвора 19-годишњем младићу због кршења Закона о јавном реду и миру у вези са синоћним упадом у зграду РТС-а.

Председник Прекршајног суда Милан Мариновић рекао је Тањугу да је тинејџер осуђен по хитном поступку због прекршаја „дрско и безобзирано понашање извршено у групи“.

Он ће одмах бити упућен у затвор на извршење казне, јер жалба на ову одлуку не одлаже извршење, али свакако им право да се жали, додао је Мариновић.

Напоменуо је да су још четири особе приведене Прекршајном суду и да до краја дана суд треба да донесе одлуке и о њиховим случајевима.

 

Извор: Тањуг