Издвајамо Србија

МРТВУ ЋЕМО ТЕ СИЛОВАТИ! Затрашујуће претње с Косова стигле познатој Српкињи!

Албанци прете Српкињи смрћу и силовањем!

Милици Ђурђевић Стаменковски, чланици Председништва „Заветника“, ових дана стижу најбруталније претње Албанаца због њених ставова о Косову. Она поручује да се не плаши, да је језиве претње неће поколебати, али не скрива да је неизмерно боли то што су јој забранили улазак у јужну српску покрајину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ових дана, путем друштвених мрежа Милици су стигле поруке попут „курво, је*аћемо те мртву!“ и „Милице, дођи на Косово и умрећеш у мукама!“, а поред тих речи стајала је сличица заставе велике Албаније…

Фото: Јутјуб

– Претње од разноразних Албанаца почеле су да ми стижу још пре годину дана, а нарочито након објављивања наше платформе за КиМ, у којој смо предложили конкретне кораке за обнову суверенитета. Све је кулминирало последњих дана након што смо у Београду окупили европске политичаре који лобирају да њихове државе повуку признање такозване државе Косово. Након емисије у којој сам гостовала са италијанским политичарем Стефаном Павезијем добила сам десетак бруталних порука са детаљним свирепим описима. Али док они пишу да ће ме заклати, силовати и мучити до смрти, у кући мога оца борави албанска породица која лечи сина у Београду и већ годинама када је то потребно преноћиште и помоћ проналази у нашем дому. И они знају да не могу на КиМ и кажу да је то терор криминалаца који угњетавају и њихов народ – прича наша саговорница.

Милица наводи да јој је добро познато на шта су све Албанци спремни јер се са њиховим терором први пут сусрела када је имала нешто више од 10 година, а тада им је мета био њен отац…

– Још 2001. године пуцали су на прозор собе у којој сам спавала и на капији наше куће у Калуђерици оставили натпис УЧК. Тада су слали поруку мом оцу, који је као новинар провео пола живота пишући о страдању Срба на КиМ. Сада поруке упозорења шаљу мени. Ми нисмо пореклом са КиМ, али сматрамо да сви Срби, ма где били, духовно потичу са нашег Космета. Свакако да претње које читам последњих дана нису забавно штиво, али не могу рећи да осећам страх. Могу покушати да нас поразе, али не смемо дозволити да нас понизе. Управо је одустајање и предаја највеће понижење које један народ може доживети. Нећу одустати од својих принципа и наставићу да пружам скромни допринос српском питању на КиМ. То право ми не могу одузети – наводи Милица.

Три године ми не дају да крочим на КиМ

Милица подсећа и да пуне три године не може да посети Косово и Метохију јер су је Албанци означили као лице које угрожава „уставни поредак државе Косово“.

– Нашла сам се на тој црној листи само због тога што не желим да скрштених руку посматрам отимање наше културне, цивилизацијске и историјске колевке. Нарочито ми то тешко пада на Видовдан, јер сам сваке године још од детињства 28. јун проводила на Газиместану и у Грачаници. Верујем и борићу се да се такво стање промени – каже она на крају.

 

Извор: Ј.Ђ./Ало