Издвајамо Свет

МРЖЊА КОЈУ ЛОНДОН ГАЈИ ПРЕМА СРБИМА, НЕ МОЖЕ СЕ ИЗМЕРИТИ! Британци не идите на СЕВЕР КиМ, ТАМО ЖИВЕ СРБИ!

Британско Министарство спољних послова објавило је на званичном владином савет држављанима Велике Британије да осим у неопходним случајевима не путују у Звечан, Зубин Поток и Лепосавић ни у северни део Косовске Митровице

– Протести имају потенцијал да постану насилни, зато треба да пазите уколико угледате да се велике масе окупљају током појачаних политичких напетости у том граду. Пратите локалне медије, консултујте рецепцију хотела за савет и редовно проверавајте информације на овом сајту због нових података – наводи се у поруци која је на сајт постављен 25. марта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У њој се још наводи да је било насилних сукоба на северу Косова, као и инцидената који су укључивали експлозије ручних бомби и возила у Северној Митровици.

Због тога поручују својим грађанима да буду опрезни и избегавају јавна окупљања, што се посебно односи на подручје око моста „Аустерлиц“ који раздваја Митровицу на север и југ.

Форин офис поручује да путовати из Србије на Косово и натраг могуће, али да се проблеми могу јавити приликом уласка у Србију са Косова „уколико у пасошу стоји да сте ушли на Косово директно одакле било, а да то није била Србија“.

Такође, савет је да се избегавају граничне улазне капије 1 и 31 (Лепосавић и Зубин Поток), а уколико дође до пораста напетости на северу.

У тексту је и напомена да постоји вероватноћа да терористи покушају да нападну Косово, али да се у највећем броју случајева посете Косову могу извести без проблема.

 

Извор: Тањуг