Издвајамо Србија

НАКОН ШТО ЈЕ ПРЕБИО, ЂОРЂЕ УПУТИО ЈЕЗИВЕ ПРЕТЊЕ ИВАНИ: Ишчупаћу ти материцу ако ме пријавиш полицији! Убићу ти брата!

Фото: Фејсбук принтскрин

Љубица Пантелић, коју је Ивана Филиповић позвала у помоћ након што ју је дечко Ђорђе Лацковић зверски претукао, каже да је он одувек малтретирао Ивану и да јој је упућивао језиве претње

Љубица Пантелић, другарица Иване Филиповић (22) из Бановог Поља код Богатића, коју је у стану у Новом Саду зверски претукао дечко Ђорђе Лацковић (24) из Клења код Богатића, каже да ју је Ивана кобног дана позвала телефоном и једва изговорила: „Дођи, Ђорђе ме је тукао.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, одмах је отишла до стана у Косовској улици, у коме су Ивана и Ђорђе становали.

– Једва је причала. Када сам стигла код ње и када сам је угледала на кревету, доживела сам шок. Била је непомична и сва крвава. Из уста јој је текла крв, а поред кревета је била врела пегла – прича узнемирена Љубица и наставља:

У наручју је изнела из стана

– Молила сам је да устане, да идемо, али она је само климнула главом. Схватила сам да не може да се помери. Узела сам је у наручје и са петог спрата сам је снела у такси. Не знам одакле ми снага. Само сам гледала да што пре побегнемо одатле, да нас Ђорђе не ухвати.

Она каже да је Ђорђе дошао и у Ургентни центар док је Ивана чекала на преглед.

– Када сам га видела, утрнула сам. Ивану сам гурнула у једну просторију да је сакријем од њега. Питао ме је где је Ивана, а онда рекао: „Брате, зар сте морале овде да долазите?“ Изгледало је да је јако бесан и нервозан. Тада је дошла полиција и питали су Ђорђа да ли је пребио девојку, на шта је он одговорио: „Не, сад сам дошао с посла.“ Полицајац му је поставио исто питање, а он је рекао: „Јесам. Ударио сам јој два шамара, и то је то.“ Одвели су га одмах – препричава Љубица, истичући да никада неће заборавити како је Ивана изгледала:

– Као из хорор филмова. Крвава, на рукама нема коже од вруће пегле, крв лије из уста, на врату ране. Газио јој је прсте на рукама и ногама. Кожу јој је покидао.

Није први пут

Љубица каже да ово није био први пут да Ђорђе бије Ивану.

– И раније ју је психички и физички малтретирао. Говорио јој је да ће јој убити брата, маму и тату ако га пријави полицији. Рекао јој је чак и да ће јој голим рукама ишчупати материцу ако се икоме пожали да је туче. Он је патолошки љубоморан. Рецимо, Ивана оде да уради нокте, он је зове на сваких 10 минута да случајно у салон није дошао неки мушкарац. Звао ју је и када дође код мене да провери шта ради, ко је ту. Није јој давао да дише – каже другарица.

Фото: Фејсбук принтскрин

Према њеним речима, Ивана јој је причала своје муке са Ђорђем.

– Молила сам је да пређе код мене да живи, али она није смела. Он је од ње направио свог роба.

Послао јој поруку
„Молим те, опрости“

Љубица каже да јој је Ивана, када ју је после свега посетила у болници, рекла да је она од сада њена рођена сестра.
– Да тебе није било, не би ни мене сада било – рекла је Ивана Љубици. Љубица каже да је Ђорђе Ивани после батинања, док је била у Ургентном, послао поруку на телефон: „Молим те, опрости. Ово није требало овако да се деси. Волим те до неба.“
– Страшно. Умало је није убио, а шаље јој поруку – бесна је другарица.

Лацковићеви родитељи звали Иванином тати скочио шећер

Иванини родитељи јако су се потресли када су их позвали Ђорђеви родитељи. После тог позива Иванином

оцу је скочио шећер.
– Хтели су да дођу, али нисмо пристали. Тата није могао да разговарао са њима. После овога што нам је урадио њихов син, нисмо способни да се са њима сретнемо. То би било страшно за моје родитеље у овом тренутку – каже брат Иван.

ПОВРЕДЕ Девојка у јако лошем стању
Пљује крв и има воду у плућима

Тешко повређена Ивана Филиповић смештена је на грудно одељење болнице у Сремској Каменици. Према речима њеног брата, њено стање је лоше.

– Рекла ми је да пљује крв, мада се надам да је то добро јер се крв не задржава у плућима. Сестра ми је рекла да су јој лекари ставили нешто у раме. Лежи и не може да устане. Тешко дише, јер не може лепо да издахне пошто има воду у плућима – каже Иванин брат Иван.

Слађана Филиповић, Иванина мајка, истиче да им се Ђорђе никада није допадао, али да нису могли да претпоставе да овако нешто може да уради.

– Ударао ју је о радијатор све док га није ишчупао из зида. Прст јој је поломио да се не би бранила. Нема чиме је није тукао и онда је рекао да ће је опет тући кад се врати. Кад смо је видели, била је сва у модрицама, са огромним хематомом на глави, а по целом телу су опекотине од вреле пегле и убоди од ножа – прича мајка и наставља:

– Ђорђе се над Иваном иживљавао јер је посумњао да га вара. Знали смо да је љубоморан и били смо забринути. Говорили смо јој и упозоравали је, али није вредело. Нисмо били за ту везу, али она је пунолетна и сама одлучује о свом животу.

 

Извор: Курир.рс/ С.Стојановић -М.Ч.