Издвајамо Србија

НАМЕРАВАЈУ ДА ПАРАЛИШУ ЦЕЛУ СРБИЈУ: Јеремић најављује блокирање саобраћајница, институција, престанак рада на факултетима…

Србијо, желиш ли да те овакви воде? Желите ли да све стане и дође до ванредног стања?

Један од лидера Савеза за Србију Вук Јеремић истакао је гостујући у једној емисији да сви они нереди и насиље које је виђено протеклог викенда у Београду није ништа наспрам онога што ће уследити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђиласов и Бошков најбољи другар најављује, наиме, блокирање саобраћајница, многих институција, прижељкује ескалацију студентских протеста и блокаду наставе.

– Ово није последњи ниво, биће и наредних нивоа. Мислим да ће ови протести прелазити на све виши ниво који ће у једном тренутку почети да подразумева разне форме грађанске непослушности, попут блокирања саобраћајница, институција, прекида наставе на Универзитетима… Не бих да саопштавам режиму шта све планирамо. Можда ће се све то догодити и пре 13. априла – истиче Јеремић.

Подсетимо, протести у режији Бошка Обрадовића и тајкуна Ђиласа и Јеремића прешли су у домен насиља када су демонстранти у суботу упали у зграду РТС-а, где су вређали и нападали новинаре зашто што им се не свиђа њихов начин извештавања. Интервенисала је полиција, избацила је хулигане, а неколико њих је ухапшено.

Сутрадан, насилници су опколили зграду Председништва Србије покушавајући да насилно свргну са власти председника Александра Вучића, али им то није пошло за руком.

Успели су још и да се сукобе са полицијом у Булевару деспота Стефана испред зграде полицијске станице „29. новембар“.

 

Извор: Ало