Издвајамо Свет

“НЕКА ЖУРКА ПОЧНЕ!” Пре него што је кренуо у покољ у џамији монструм је рекао нешто што је СВЕ ШОКИРАЛО (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Брентон Тарант (28), осумњичен за стравичан напад на две џамије у Крајстчерчу на Новом Зеланду, пре почетка покоља је позвао људе да запрате познатог блогера и звезду “Јутјуба” Пјудипаја (ПеwДиеПие).

– Нека журка почне. Запамтите људи – запратите Пјудипаја – биле су његове последње речи пре него што је изашао из возила са оружјем у рукама и осуо паљбу по верницима у џамији.

Убрзо се на друштвеним мрежама огласио и сам контроверзни “јутјубер” Пјудајпај, чије је право име Феликс Кјелберг.

“Управо сам чуо ужасне вести са Новог Зеланда. Осетио сам мучнину јер је та особа изговорила моје име. Моје срце и мисли су уз жртве, њихове породицама и све који су погођени овом трагедијом”, написао је Кјелберг на Твитеру.

Он је иначе особа са највише пратилаца на “Јутјубу” – преко 89 милиона.

Прошле недеље, његови фанови су у Бруклину оштетили споменик погинулима у Другом светском рату, написавши на њему “Запратите Пјудипаја”. Он је иначе познат по контроверзном понашању,а недавно је похвалио канал на “Јутјубу” који објављује антисемитске садржаје.

Новозеландска полиција је потврдила да је један аустралијски држављанин у касним 20-им годинама оптужен за убиство, након напада на две џамије у највећем граду на Јужном острву у којима је најмање 49 особа убијено. Све о овом нападу можете пратити у блогу уживо.

Тарант је иначе делио на друштвеним мрежама мимове инспирисане српским нападима на муслимане, на оружју је исписао бројна имена људи који су ратовали са муслиманима, међу којима су и Милош Обилић и цар Лазар, а док је преносио уживо напад на једну од џамија слушао је и српску музику.

 

Извор: И.З.К./Блиц

loading...
Loading...