Издвајамо Србија

НИЈЕ ЖЕЛЕО ТАКО? Након сахране се САЗНАЛО где је Шабан хтео да буде САХРАЊЕН! Не тамо где сада ПОЧИВА!

Фото: Јутјуб

Није му се остварила жеља!

Слободанка Ракић Шефер, призната академска сликарка, пахађала је Основну школу „Вук Карађић“ у Шапцу са Шабаном Шаулићем. Како каже, Шабана је упознала у петом разреду основне школе, када је певач понављао разред и био пребачен у њено одељење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Место у којем је Шабан живео се зове Мала. Његова кућа је била иза дворишта школе коју смо похађали и од школе га је делила ограда. Упознала сам га када сам дошла у прети разред. Иако је био две године старији припао је мом одељењу. Нисам била сигурна да ли је понављао један или два разреда, али, ето, наше одељење је постало бројније када је дошао тај предивни дечак. Сећам се, волео је да време проводеи у дворишту школе где је свирао усну хармонику – испричала је Слободанка.

Фото: Јутјуб

Разредни старешина је био прек човек и није волео Шабана, а сметало му је и што свира хармонику.

– Том човеку је сметало што је свирао хармонику, иако је Шабан то увек радио ван учионице. Шабан би сео на степениште и свирао, аа где год би он ишао, ми бисмо га пратили. То је сметало нашем разредном старешини, али нико од нас није хтео да слуша наставника, јер је Шабан био дете које никад никога није дирало, нити узнемиравало. На крају би разредни морао да зове домара да га доведе – каже она.

Шабан је увек седео мирно, није имао никакве књиге и гледао је шта ми радимо и чекао да се часови заврше. Никада није био немиран, нити непослушан према наставницима. Никада се није опирао, нити истеривао правду, увек је био миран, чак и када га кажњавају.

– Шабан је са мајком, оцем и сестрама живео у малој, трошној кући у махали. Пролазила сам кроз њихов крај, али ме нико није дирао, нити пљунуо, а то су умели да раде пролазницима – испричала је она.

Није је чудило што Шабан није сахрањен по муслиманским или хришћанским обичајима, зато што је одрастао у крају где се поштује и једно и друго.

– Сматрам да је Шабан дубоко у себи желео да га сахране у родном месту и жао ми је што људи који се нешто питају у том месту нису имали довољно памети и енергије да траже да буде тамо сахрањен – закључила је Слободанка.

 

Извор: Ало/srbijadanas.com