Издвајамо Србија

НОВОСАДСКИ ДОН КОРЛЕОНЕ: Директор сеје страх помоћу БИЗАРНИХ МАФИЈАШКИХ МЕТОДА, ко му „стане на жуљ“ добије језив поклон

Директор ДЗ „Нови Сад“ Веселин Бојат мобингује запослене, а да би их заплашио служи се методама које користи мафија у филмовима. Због малтретирања, једна од запослених О. Ј. поднела је пријаву против Бојата.

О. Ј. (име познато редакцији) навела је да ју је Бојат у више наврата понижавао пред другим особљем, говорио јој да је неспособна и да му је јасно због чега се развела, а колективу и њеним најближим сарадницима наложио је да је не укључују у активности и да не коминицирају с њом. Претходно ју је интерно сменио са места шефа, а на њено место поставио запосленог са нижом стручном спремом и без искуства у послу, због чега је променио и систематизацију.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Увеле руже које је остављао радницима подсећа на „потпис“ мафијаша Дон Вита Корлеонеа
Како се наводи у тужби, он је њу мобинговао тако што ју је изопштио из колектива одузимањем свих ингеренција, а потом јој онемогућио да било шта ради. Практично је била кажњена тиме да се осећа бескорисном, а онда јој је пред осталима говорио да треба да ју је срамота да прима плату сваког првог у месецу. Све је кулминирало у понедељак, 11. марта, након што је у „Блицу“ објављена прича о томе како је возач директора пребио његовог заменика. Бојат је на послу ишао од запосленог до запосленог, за које је претпоставио да су „кривци“ за излазак информација у медије и поделио им увеле руже. Том приликом им је рекао:

– Ово ћете добијати од сада сваког дана – рекао је, а одлазећи из канцеларије добацио: „Док не завршим са вама“ (реплика из мафијашких филмова).

Знајући за опседнутост директора Бојата мафијашким филмовима и значењем симбола увеле руже у тим филмовима, никоме од запослених није било свеједно. Када се и сутрадан директор на вратима канцеларија својих запослених поново појавио са ружама, једној жени међу запосленима којима је наменио цвет је позлило.

Фото: Јутјуб

Питала га је зашто јој доноси руже, он је рекао: „Зато што тако хоће“. Сви су били шокирани његовим понашањем, а запослена која га је после свега и тужила, завршила је код неуропсихијатра.

Бојат је, како незванично сазнајемо, сазнавши да је она отворила боловање под шифром акутног стреса и трауме, вршио притисак на лекаре да то не чине.

Када му је једна од доктора специјалиста тражила написмено овај налог, тај захтев Бојата није стигао.

Иначе, Бојатова опсесија филмом „Кум“ и другим познатим мафијашким филмовима већ дуже време је присутна у Дому здравља, будући да једном од запослених готово сваког дана задатак да директорову главу монтира у фотошопу на ликове чувених мафијаша, а најчешће је то дон Вито Корлеоне. Бојат те фотографије, с ружама на реверу или пиштољем у руци, качи на свој Инстраграм профил.

Тужба против ове установе којом Бојат руководи последње четири године запримљена је на писарници суда. „Блиц“ је јуче позвао Веселина Бојата. Он се, међутим, није јављао већ је послао поруку да му напишемо шта желимо. Када смо га питали да ли је упознат са тужбом и за све наводе из ње, није ништа одговорио.

Вређање на састанцима

У септембру 2018. у канцеларији директора Бојата се догодио инцидент, један у низу према О. Ј. Том приликом, састанаку је присуствовало још троје запослених. Директор је тужиљи претио да ће је распоредити на радно место архиватора, како је рекао, „да лепи налепнице на коверте“. Изнео је низ увреда: „Није ни чудо што те је муж оставио“, „Ти си манипулативни лажов“, „Неспособна си“, не дозвољавајући тужиљи да се одбрани.

Бојат руководи ДЗ од 2015. као кадар СПС. И раније су га пратиле афере, а већ убрзо по ступању на дужност медији су писали да се неколицина радника жалила да им се прети да ће добити отказ ако се не учлане у СПС. Бојат је био запослен као специјалиста ортопед у КЦВ.

 

Извор: Ивана Мастловић Јаснић/Блиц