Издвајамо Србија

ОЧАЈНИ ОТАЦ ЖЕНЕ КОЈУ СУ МУЖ И КУМ СИЛОВАЛИ ПРЕД СИНОМ: Кришом плачем сваки дан, унук ми је тешко болестан

Фото: Pixabay

Случај стравичног иживљавања над Б. Ч. (39) из Сремске Каменице још није добио епилог пред судом. Она је још у новембру 2016. године пријавила полицији да су је муж, кум и пријатељ тукли и силовали пред десетогодишњим сином у викендици у селу Марадик и читав случај је преузело Више јавно тужилаштво у Новом Саду где су медијима рекли да је „поступак и даље у фази истраге“.

У међувремену Б. се опоравља од вишегодишњег психичког и физичког злостављања, али њен отац М. Ч. каже да се плаши за њено ментално здравље као и здравље унука који сада има 13 година и иде у шести разред.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Она је сада добро, вратила се на посао али кришом плаче свако вече. Не може јадна да избаци из главе монструозна дела која јој је чинио супруг. Не може ни да спава, а то ме не чуди. Како да спава када ју је бивши муж зверски мучио – пита се очајни отац.

Узрујано каже да се и даље нада да ће његови најмилији некако успети то мучење да потисну у заборав јер је породица уз њих, а добили су и помоћ стручњака Центра за социјални рад који су увек ту када им затребају.

– Стално се питам шта су Богу згрешили да их тако нешто снађе? Б. плаче свако вече, а унук је тешко болестан. Доктори не знају да ли је то због стреса који је преживљавао годинама гледајући како му отац мучи мајку или је нешто друго у питању. Какогод, сада их барем нико не туче – прича М.

Додаје и да се нада да ће Тужилаштво коначно решити овај случај и да ће његов бивши зет добити заслужену казну.

– Срце ће нам надам се бити на месту када буде кажњен. Ми верујемо у институције и надамо се да ће то до краја све бити у реду, али нам је већ постало сумњиво зашто већ две године не могу да му пресуде – каже он.

Подсетимо, Б. Ч. је након инцидента испричала да је дете било сведок бруталног пребијања и силовања те да отац ни у једном моменту није отерао десетогодишњег сина, већ му је напротив рекао „да треба да види како се ради са женама“.

– Силовање се догодило у јуну месецу, а након што је мој бивши муж добио плату. Тражила сам новац, а он ме је након тога пребио. Узела сам кључ од викеднице и побегла. Након пола сата дошли су у викендицу. Прво ме је бивши муж тукао па силовао. Потом ме је силовао кум, а након њега и њихов другар. Када су завршили, бивши муж ме је поново истукао и набио ми џак на главу. Убацили су ме у гепек. Довели су ме кући. Потом ме је поново тукао, па отишао у кафану. Не знам како сам то преживела – присећа се она којој је како каже живот постао пакао када је родила дете.

– Батине су биле свакодневне. Без разлога ме је тукао, само сам га понекад питала за плату. Цела његова породица је то знала. Ћутала сам, јер је претио да ће убити и мене и дете – прича она.

Бивши супруг ју је како каже ударао песницом у главу, шутирао ју је, тукао је тушем по глави, сипао јој врућу супу на главу…

– Пикавце ми је гасио по телу, ударао ме у међуножје, бургијом ме бушио по телу, разбијао чаше о главу, стављао ми љуте паприке у нос – навела је присећајући се ужаса који је проживела.

Чланове породице бившег мужа сматра саучесницима, јер нису реаговали, чак и када ју је пред њима тукао и скидао голу.

– Одвео ме је доле код мајке, скинуо ме је голу и везао за столицу и тукао пред њима. Сви су гледали и смејали су се – тврди Б.

Сведок стравичног насиља био је и њен, тада деветогодишњи, син који каже да му је тата феном палио очи мами, чупао јој косу, чекићем за месо је ударао по лицу, песницама је ударао у нос, избио јој зуб, ударао је по бутинама, хтео је избости ножем, терао је да једе измет…

– Плашио сам се тате и мрзео сам га јер туче моју маму. Ја њега мрзим, он више није мој отац, после свега што је моја мама претрпела – рекао је дечак.

 

Извор: Блиц/Д.К.