Издвајамо Свет

ОЛБРАЈТОВА ЗАРАДИЛА НА МУЦИ СРБА СА КОСОВА: Згрнула МИЛИОНЕ, цифра је вртоглава!

фото:ЈуТјуб

Бивша државна секретарска САД Мадлен Олбрајт од продаје “Телекома Косова” зарадила је 20 милиона евра.

Прашки портал “Парламентарни лист” наводи да се Олбрајтова водила искључиво личним разлозима у свом залагању за бомбардовање СРЈ 1999 године.

Једна од најватренијих заговореница агресије на СРЈ 1999. године, тадашња државна секретарка САД Мадлин Олбрајт, зарадила је 20 милиона евра од продаје “Телекома Косова”, пишу чешки медији.

Прашки портал “Парламентарни лист” наводи да се Олбрајтова водила искључиво личним разлозима у свом залагању за бомбардовање СРЈ 1999. године, као и за стварање тзв. независног Косова. Портал наводи да је она захваљујући својим блиским везама са лидерима терористичке ОВК, пре свега са Хашимим Тачијем, после доласка међународне управе на Косово и Метохију, приватизовала косовску телефонску компанију “Ипко”, а коју је њена компанија касније продала словеначком оператеру “Телеком Словенија”.

Трансакција је извршена под одличним условима за Олбрајтову и њену компанију. Процедура продаје телефонске компаније била је уређена тако да на конкурсу победи “Олбрајт капитал менаџмент”. Након преузимања Олбрајтова је компанију продала за 20 милиона евра.

На директно питање чешких медија да ли после 20 година мисли да је било у реду да НАТО снаге бомбардују Србију и побију више хиљада људи, међу којима и много жена и деце, Олбрајтова није показала ни трунку кајања.

– У Југославији, Босни и на Косову догодило се да је умрло много људи и морам да кажем да је то била трагедија, као и да смо дуго покушавали да пронађемо дипломатско решење. Ми нисмо хтели да користимо бомбе, али стварно тамо су Срби на Косову убијали људе. Колико пута смо водили дипломатске преговоре, дали смо све од себе, али Срби су убијали људе само што су били муслиман… – брутално је Олбрајтова цео наш народ прогласила злочиначким.

 

Извор: Еспресо/srbijadanas.com

loading...
Loading...