Издвајамо Србија

ОТИШЛА ЈЕ ЗАУВЕК! ТУЖНА ЖИВОТНА ПРИЧЕ ДИВНЕ КАРЛЕУШЕ СЛАМА СРЦА: Тврдила је да је СРЕЋНА ЖЕНА, а ево шта се крило иза

Позната водитељка Дивна Карлеуша преминула је трећег марта 2019. године, а ово је њена животна прича.

Пратећи знакове поред пута, новинарка и некада један од најслушанијих гласова Радио Београда, Дивна Карлеуша, проналазила је решење за сваки животни проблем. Из сваке нове битке излазила је ако не с осећајем победе, онда бар спокоја и мира. Није се љутила на судбину што јој је бол сервирала можда и чешће него радост и у тешким ситуацијама није у другима тражила кривца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Учећи на својим грешкама, у педесетим година свог живота за себе је тврдила како је срећна жена. Пре свега је поносна на то што је од својих женских предака наследила вечиту борбу за љубав. Управо ју је та особина, након нимало лаког одрастања без оца крај мајке и млађе сестре, одвела пред олтар са полицијским инспектором Драганом Карлеушом, с којим је добила ћерку, данас славну певачицу Јелену Карлеушу

Од идеје да превелику љубав према својој мезимици не подели с другим дететом, позната новинарка годинама није одустајала све док није добила унуке. Знање и таленат да процени велики музичку хит, Дивна је искористила помажући бројним успешним певачима, али и утичући на развојни пут своје јединице. С обзиром на то да се рано развела, трудила се да својој ћерки надокнади све оно чега је она као мала остала ускраћена прерано изгубивши оца.

– Рођена сам у Словенији, а једно време живели смо у Загребу и Пули. Тата је као војни пилот често добијао прекоманде, али увек смо се враћали у Земун, где је заправо одувек био мој дом. Наиме, мој отац Јуриј био је Словенац, а мајка Даринка из Добоја. Упознао их је у Загребу мамин брат који је такође био пилот. Почели су да се забављају, а убрзо су организовали и скромну свадбу. До краја живота мама је чувала ниску бисера, једини накит који је имала на венчању – причала је Дивна 2009. године, поносна на своје мешовито порекло које вуче корене из лепе љубавне приче.

 

Извор: Курир/Glosy