Издвајамо Србија

ОТКРИВЕНО ПОСЛЕ 16 ГОДИНА: Ово је прави убица Зорана Ђинђића

Дан пред убиство Зорана Ђинђића, 11. марта 2003. године, на београдски аеродром слетео је приватни авион са 19 мистериозних путника.

Наредба је гласила: Нико од њих не сме бити легитимисан. Изашли су из летелице и право с писте, џиповима са дипломатским таблицама, превезени су на непознату локацију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу путницима се налазио и један држављанин Велике Британије, снајпериста по имену Хил.

Снајпериста чији је метак био намењен Ђинђићу!

Наиме, највероватније је управо он испалио онај фамозни трећи метак.

По свему судећи, Хил и његови сапутници били су у згради супротно од оне у Адмирала Гепрата, на једном прозору и у згради суда, преко пута Владе. Одмах после атентата врло брзо сви су напустили лице места и Србију, што није било тешко, с обзиром на то да су границе затворене тек три сата након ликвидације премијера, а и истрага је била усмерена у потпуно другом правцу.

Хил је наводно био тридесетогодишњак, средње висине, ситније грађе, кратко ошишан и са изразито плавим и продорним очима.

Подсетимо, председник Владе Републике Србије и лидер Демократске странке − Зоран Ђинђић је погођен снајперским хицем 12. марта 2003. године у 12:25 испред улаза број 5 зграде Владе Србије.

Атентат је извршио Звездан Јовановић, припадник Јединице за специјалне операције, са прозора канцеларије 55 на другом спрату зграде Завода за фотограметрију у Улици адмирала Гепрата 14.

Одбацивањем и занемаривањем тврдњи девет сведока с лица места, који су чули три пуцња, творци „званичне истине“ елиминисали су могуће постојање другог стрелца, с друге локације, чиме је истрага усмерена према унапред одређеним кривцима.

 

Извор: Ало.рс/М.И.

Ознаке