Издвајамо Свет

ОВАЈ ГРАД ХИТНО ТРАЖИ РАДНИКЕ: Нуде плате од 2.800 еура и слободне куће, ваше је само да се преселите!

Фото: Pixabay.com

Градић у очају тражи запослене, а уз то, има и довољно приступачних кућа у којима би потенцијални радници могли да живе.

Градић на Новом Зеланду вапи за радницима, а за потенцијалне запослене има и слободне куће, међутим, из градске управе демантују да ће плаћати људима да се преселе. Каитангата је месташце на југу Новог Зеланда са укупно 800 становника и преко 1.000 упражњених радних места на различитим пословима, а нарочито у пољопривредном сектору.

Градић у очају тражи запослене, а уз то, има и довољно приступачних кућа у којима би потенцијални радници могли да живе.

Према речима градоначелника овог месташца Брајана Кадогена у питању су места која су добро плаћена на различитим позицијама у фарбикама пилане, сира и млечних производа.

Ипак, из Каитангате је стигао деманти да је градска управа издвојила значајна средства како би плаћала потенцијалним радницима да се преселе.

– Круже приче у светским медијима да ћемо плаћати људима 230.000 новозеландских долара да се доселе у Каитангату и да око тога контактирају градоначелника. Међутим, то је апсолутна неистина – објављено је на сајту Каитангате.

С тим у вези, телефон градоначелника се усијао од позива људи из свих крајева света, занинтересованих за ову примамљиву понуду. „Од тога нема ништа, не зовите градоначелника“, наводи се на сајту.

Ипак, овај градић остаје при свом циљу да попуни упражњена радна места и све потенцијалне новозапослене ће дочекати раширених руку. Иначе, према подацима из 2014. године, просечна плата на Новом Зеланду износи 2.800 еура.

 

Извор: Аваз/Н.М.