Издвајамо Србија

ПАКАО КОШАРА! Наше војнике је ТЕРОРИСАО снајпериста ЛЕГИЈЕ СТРАНАЦА, а онда је ОВАЈ ХЕРОЈ решио да га ЗАУСТАВИ (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Pixabay.com

У паклу Кошара, више од месец дана, уз надљудске напоре одбијани су напади и чувана је граница. По 12 српских војника бранило је положаје на које је јуришало око 300 непријатеља.

На положаје наше војске, од 9. до 27. априла деловао је један снајпериста из Легије странаца, који им је наносио тешке губитке. Снајпериста је користио само један метак, а потом је правио дуге паузе пре него што би променио положај, а потом поново пуцао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Tibor CernaJunak sa KOŠARAVEČNA TI SLAVA JUNAČE

Posted by Jana Savic on Friday, March 30, 2018

Наши војници никако нису успевали да га лоцирају. Тог 27. априла, после дејства снајперисте, Тибор церна донео је херојску одлуку. Опростио се од затечених другова, а потом напустио заклон. Устао је и викнуо: „Усташо! Ајде пуцај ако си јунак, ја те чекам!“.

Снајпериста је пуцао. Метак је погодио Тибора право у груди, али он није пао, како би створио могућност да непријатељ делује још једном, па да га наши снајпери коначно открију и елиминишу. Смртно рањен, Тибор Церна се окренуо ка друговима у рову и рекао: „За ову земљу вреди погинути!“

Уследио је и други хитац. Метак је погодио Тибора у врат и на месту га усмртио. Тренутак касније српски снајперисти открили су положај са одакле је пуцано и елиминисали непријатеља.

 

Извор: srbijadanas.com/Одбрана