Србија

ПЕНЗИОНЕРИ, ОВО ЈЕ ВАША ГОДИНА! Председник пред 10.000 људи саопштио ЕПОХАЛНЕ ВЕСТИ!

Председник Србије Александар Вучић обилази Подунавски округ у оквиру кампање „Будућност Србије“, а централно обраћање грађанима биће у подне у Смедереву.

Смедерево

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

12.00 – Обилазак Подунавског округа, Вучић је завршио великим скупом у Смедереву, где је стао пред више од 10.000 грађана и најавио значајно повећање пензија, али и увећање плата у јавном сектору које се може очекивати током године.

Град који је оживео захваљујући уласком Kинеза у Железару дочекао је Вучића транспарентима „Железара је уз тебе“, који га је, како је рекао, највише обрадовао.

Подсетио је како је стекао поверење председника Kине Си Ðинпинга и приволео га да пронађе инвеститора за Железару у Смедереву, а данас је то, каже, „број један“, највећа српска фабрика и извозник.

Вучић је рекао људима који су држали транспрент „Железара је уз тебе“ да им је бескрајно захвалан због тог транспарента и да је поносан на све раднике Железаре, и синдикалце, што су давали подршку и поверење држави и зато Железара сада, како је истакао, има будућност.

„Од Америке, преко Kанаде, до Kине смо тражили инвеститора и када сам молио Сија Ðинпинга, рекао сам му да помогне око железаре и да Србија то неће никад да заборави. И данас је Железара највећа фабрика и извозник у Србији“.

Истакао је да у Железари ради 5.000 људи и да још толико индиректно зависи од ње. Вучић је наглагсио да ће много људи бити запослено и у српско-кинеској индустрјској зони у Смедереву, која ће запослити људе из Смедерева и околних места.

Пре њега, за говорницу је стала премијерка Србије Ана Брнабић.

Vučić nastavlja kampanju #BudućnostSrbije – Smederevo

Vučić u Smederevu

Posted by ALO! DNEVNE NOVINE on Saturday, March 9, 2019

11.45 – Председник Србије обишао је радове на реконструкцији зграде Гимназије у Смедереву, за које је Kанцеларија за јавна улагања издвојила 168 милона динара.

Александар Вучић у обиласку радова на реконструкцији зграде „Гимназије Смедерево“

Радови су почели 9. јануара и зграда Гимназије биће комплетно реконструисана, што значи да ће бити урађени и подови, инсталација, грејање, кров, фасада, столарија. Завршетак радова се очекује до почетка следеће школске године. Зграда је последњи пут реновинара пре 48 година.

Гимназију у Смередереву похађа 720 ђака, како је рекао директор Гиманзије Александар Маринковић, а до завршетка радова на згради настава се одржава у просторијама суседне три школе у Смедереву.

Ðаци имају прилике да похађају наставу на друштвено-језичком, природно-математичком и филолошком смеру.

Уведено је од прошле године и Одељење са посебним способностима за рачунарство и информатику.

Гиманзија у Смедереву је основана 1871. године, а настава се одвија у згради која се тренутно реконструише од 1904. године.

Селевац

11. 20 – У изјави новинарима у Селевцу, где је, као и у Смедеревској Паланци боравио у склопу кампање „Будућност Србија“, Вучић је још једном подсетио да су дугови општине пре четири године били три милијарде динара, тј. 31 милион евра и да тако нешто може да се деси само кад су на руководећим местима људи који нису домаћини.

„Исплаћиване су плате радницима комуналних предузећа преко неког фудбалског клуба, можете ли да замислите шта се радило?! Данас су дуговања 1,8 милијарди динара, од тога највише за струју, и зато је овде и министар финансија, којег сам садужио да води рачуна о Врању, Лесковцу, Алексинцу, Смедеревској Паланци, Зајечару и још неким самоуправама које су биле финансијски разорене“, каже он.

Ако успемо да решимо дуг за струју тако да ЕПС не буде оштећен, за Смедеревску Паланку ће доћи бољи дани, додао је Вучић.

Такође, биће много лакше и ако успе договор са Русима, тада ће моћи много више да се издваја за пуетеве и све остало.

„Помак се види, али да ли може брже и боље? Уверен сам у то“, закључио је Вучић.

Азања
11.00 – Председник је посетио предузеће Микрос Унион у Селевцу, које је један од највећих произвођача јаја у земљи. Фирма Микрос Унион д.о.о. Београд је основана 1990. године, а живинарством се бавио од 1996. године. Kапацитет фарме је близу 200.000 кока носиља, а годишње производе и испоруче 60 милона јаја.

Фирма има 90 запослених. Поред фарме имају и сектор за трговину житарица. Годишњи промет фирме је три милијарде динара, а раде за велике трговинске ланце и снабдевају београдске вртиће, предузећа и јавне установе.

Уз председника Србије у Селевцу су и министар пољопривреде Бранислав Недимовић и министар финансија Синиша Мали.

10.35 – Председник Александар Вучић посетио је село Азања у општини Смедеревска Паланка, где је обишао штандове са пољопривредним производима са тог подручја.

На штандовима се могу видети локални производи – мед, пшеница, јабуке, колачи, ракија и погаче, по чему је Азања и најпознатија, јер се ту у августу одржава азањска Погачијада.

Александар Вучић у обиласку штандова пољопривредних производа

Вучић је том приликом пробао бундевару и вино, бело вино Морава, винарије Дестпотика из Смедеревске Паланке и црно вино Мерлот, винарије Маџић из Селевца.

Са председником, штандове су обишли и министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић и министар финансија Синиша Мали.

Улице Азање су окићене заставама Србије и најавним постерима за посету председника Вучића на којима пише „Будућност Србије – Александар Вучић“ и „Будућност Паланке – Александар Вучић“.

Председнику Вучићу током посете Азањи додељена је и повеља поводом 125. година постојања и рада Земљорадничке задруге и то за изузетан допринос развоју задругарства и афирмације пољопривредне производње у Србији.

У обраћању грађанима Вучић је указао да је из Азање много људи отишло и да то село више није богато као што је некада било. Указао је да ће држава за то село урадити неке ствари у будућности, наводећи посебно реконструкцију школе која ће бити из државне касе плаћена у целини.

Навео је да држава обнавља школе у 113 општина, подсећајући да су му се неки подсмевали говорећи да је „премијер за тоалете“.

Вучић, међутим, каже да му је важно деца имају чисте тоалете, учионице. Обећао је и да ће држава помоћи решавање питање канализације у Азањи.

„Општина нема пара јер су неки оставили огромне дугове, које смо ми успели да драстично смањимо. Изградњу канализације ће држава преузети за себе јер Смедеревска Паланта за 20 година неће имати новац за то“, казао је он.

Указао је на историјски значај Азање, приметивши Тито није био „ни глуп ни луд“ што је 70-тих година долазио у ово место.

„Мене је срамота што српски председници и премијери нису долазили“, казао је Вучић и обећао да ће поново доћи да чује да ли је урађен добар део онога што је обећано.

Што се земљорадничке задруге тиче казао је да ће се наставити рад на решавању правних проблема и изразио уверење да ће бити пронађено решење како би она правила добар посао у будућности.

Vučić nastavlja kampanju #BudućnostSrbije – poseta Azanji

Vučić u Azanji

Posted by ALO! DNEVNE NOVINE on Saturday, March 9, 2019

Извор: Alo.rs