Издвајамо Србија

ПЕТРУШИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Шта год да дамо Албанцима они ће кренути у освајање Србије (ВИДЕО)

Југослав Петрушић, некадашњи припадник Француске обавештајне службе, поднео је тужилаштву за ратне злочине кривичну пријаву против Рамуша Харадинаја, Наташе Кандић, Елиота Енгела и неколико Албанаца са Косова, због, како тврди, преноса тела људи од 1999. године, која су Срби донели, а рађено је тек после одласка Милошевића са власти.

Читава прича око Косова 1995. године и 1998/9. била је, наводи, проузрокована страшним демонстрацијама 2008. пред Хашким трибуналом да Косово има право да се отцепи, као што је додаје било и 2013/14. и сада 2019. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„ И власт и опозиција су тад сви дозвољавали да се овакве ствари дешавају, управо када круцијалне одлуке треба да се доносе на националним самитима, као што је био Дејтон, где су могли да нам помогну једино државници читавог света и нико више“.

Косово је, тврди, после 1999. године управо и опстало захваљујући једној таквој резолуцији.

Данас је, тврди Петрушић, најтеже објаснити зашто Албанци желе неке делове Србије, попут Бујановца, Прешева и Медвеђе.

„Још 2000 године Горан Матић и читава та групација су кроз документа прослеђена Слободану Милошевићу формирали границе које данас треба да буду“.

Та групација, настала у граду Москопоље у Албанији, како каже и данас као марионете покрећу људе и у Албанији и у Црној Гори и у Србији, иако привидно изгледа да они желе демократију.

„ Треба што тежу ситуацију направити да се добије што мање за преговоре о Косову. Исто нам је било 2008, паљење америчке амбасаде, џамије, баш у моменту кад ми треба круцијално да одлучимо о нечему где не смемо свет да окрећемо против нас“.

Косово, према речима Петрушића, има веома тешку историју, да би оно могло да буде решено без једног огромног састанка ком ће присуствовати сва три лидера света.

Проблем је међутим што када је Косово у питању не постоји понуда:

„Шта год понудили Шиптарима, они ће после тога кренути у оружане акције. Можете потписати шта год хоћете“, тврди Петрушић.

Заједнице које су искључене, наводећи Енглеску, Француску, Немачку неће да учествују у преговорима, јер неће оне бити главне у одлучивању, иако су их оне зачиниле и оне хтеле да их воде.

„ Сада су то велике силе узеле за себе и то решавање проблема које имамо на Косову треба да се реши преко великих сила, а земље које су највише учествовале у окупацији сада постају њихове марионете и немају никакво право“.

Шиптари, понавља, не могу да прихвате ништа јер се не ради о њима него о западном Балкану.

„ Западни Балнан данас покушава да подели велике силе на такав начин да нико не доминира на њему, осим Србије, која има озбиљну, респектабилну војску, која може кад год хоће да ангажује озбиљне људе за борбена дејства“.

Он тврди да данас у региону нема апсолутно никога ко би могао да представља апсолутну војну силу.

Петрушић сматра да државе као што су Косово, Македонија, Црна Гора могу да трају највише десет година јер су то нове државе.

„ Ми смо наше границе крвљу исписивали десет векова, а они данас хоће све. Када би им дали и Бујановац и Прешево и Медвеђу и до Ниша да им дате, они би се распали за неких десет до петнаест година“, закључује Југослав.

Упоређујући себе и Роберта Баера, агента ЦИА-е, каже да је разлика између њих јер је он суђен и данас му суде и судиће му наредних 20 година.

„ Није тачан начин на који он представља свој рад и своју улогу. Он представља информације као тачне, а које у већином биле лажне, фингиране, фалсификоване. На тим информацијама покушавају да креирају историју нашег народа“.

Он, Роберт Баер, додаје јесте био на терену, јесте имао специјалне тимове које су радиле специјалне операције али у тим операцијама његов маневар је веома мали, он не зна шта је све било у Босни и Херцеговини.

Петрушић тврди и да у Сребреници није било геноцида.

„Да су радили против нас јесу, али то је била једна група људи који су били задужени да на овим територијама остваре циљеве корпоративних агенција, а то је инсталирање својих система“.

Целокупан садржај можете погледати у видеу .

 

Извор: Wебтрибуне.рс