loading...
Издвајамо Регион

ПОЛИЦАЈАЦ СЕ НАПИО, ХВАТАО СТЈУАРДЕСУ ЗА ЗАДЊИЦУ, ПА УГРОЗИО ВЕОМА ВАЖАН ЗАДАТАК: Невиђени скандал граничне полиције БиХ

Гранични полицајац БиХ, Елведин Јусић, осрамотио је своју агенцију када је послат у Аустрију како би пратио држављанина БиХ Драгана Гудураша, јер је пијан направио хаос у авиону.

Локални медији преносе нове детаље овог невероватног случаја.

Подсетимо, Јусић је, заједно са колегом, требало да прати Гудураша, који је по потерници ухапшен у Аустрији, због више кривичних дела. Инцидент се догодио 20. марта.

У авион за Беч Јусић је стигао видно пијан. Убрзо је изгубио самоконтролу па је у једном тренутку насрнуо на стјуардесу и почео да је вређа и хвата за задњицу. Ни ту није био крај, јер је полицајац после хтео и да се бије са другим путницима.

Наређена је детаљна истрага и саслушање десетина људи.

Уз тешко нарушавање угледа институције за коју ради, али и државе, Јусић је довео у питање комплетну операцију изручења Драгана Гудураша у Сарајево.

Гудураша је тражио Окружни суд у Приједору због више тешких крађа, а ухапшен је недавно у Мађарској.

Ово је први случај у историји ГПБиХ да је један полицијски службеник починио овако груб прекршај.

Истражује се и одговорност челника Јединице Граничне полиције на

Међународном аеродрому Сарајево Муниба Чорбића и шефа Одсека за међународну сарадњу Емира Тановића.

Како се сазнаје, Јусић је и раније имао проблеме с алкохолом, али је упркос томе, одлуком Чорбића, послат да обави овај задатак.

Није познато како је уопште у авион унео четири пива.

“Два су му одузели, због чега је и направио инцидент”, речено је из Граничне полиције.

Ипак, спорно је и зашто је онда одлучено да се настави екстрадиција, иако је пилот у Бечу одбио да Гудураш уђе у авион без два пратиоца, с обзиром на нарушавање безбедносних процедура.

“Уместо да се све заустави, одлуком челника Јединице с Аеродрома Сарајево, у Беч је послат други полицајац, а Јусић се вратио о свом трошку авионом у Сарајево. За то време, граничар Невенко Мотика остао је сам с Гудурашем, што је био огроман безбедносни ризик”, каже саговорник Аваза.

 

Извор: Курир.рс/Avaz.ba

loading...