Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА УПАЛА КОД ПЕКАРА КОЈИ СУ ПОКАЗИВАЛИ СИМБОЛЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: Полицајци им претресли куће тражећи пушке (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Након што је настала права бура у панчевачком селу Долово, када су почеле да круже слике албанских пекара на којима позирају са рукама склопљеним у облику птице, што је симбол Велике Албаније, полиција је претресла њихове куће.

Они не само да су на друштвеним мрежама објављивали провокативне фотке, него се на неким од њих види и да стоје са две пушке испред своје куће.

Фото: Фејсбук принтскрин

Мештани су се након ових фотографија побунили а надлежни су обавили увиђај.

“Тим поводом јуче је на предлог овог тужилаштва а по наредбама судије за претходни поступак Вишег суда у Панчеву, извршено претресање станова и других просторија на више локација којом приликом није пронађено оружје нити други предмети кривичног дела. У даљем току предистражног поступка обављају се разговори са свим актерима критичног догађаја ради утврђивања околоности под којима је предметна фотографија настала, коме припада оружје, те да ли је исто функционално исправно”, речено је у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

Очекује се да ће полиција истрагу усмерити на циљ ове провокације и казнити одговорне.

Фото: Фејсбук принтскрин

Пекари ће даље бити процесуирани.

Доловчани су се јуче окупили испред локалне пекаре и изражавали незадовољство због провокативних фотографија које су власници и запослени у пекари објавили на друштвеним мрежама, а на којима позирају показујући симболе Велике Албаније и са оружјем. Власници пекаре већ неколико година са породицама живе и раде у Долову.

 

Извор: Курир.рс/Телеграф/М.РО.