Издвајамо Србија

ПРОГОВОРИО ТАКСИСТА КОМЕ ЈЕ МАЈКА ОСТАВИЛА БЕБУ! Открио ЗАШТО је напустила дете и шта му је ДАЛА пре изласка из возила!

Таксисти у Врњачкој Бањи жена је оставила корпу у којој је била беба. Она је деци близанцима који су били са њом рекла да је у корпи мачка, док је таксисти рекла да је у њој новорођенче и да страхује да ће му њен муж наудити. Беба је доброг здравственог стања. Полиција је пронашла мајку.

У такси возило жена је ушла са два дечака близанца, од четири или пет година, и црвеном корпом. Деци је рекла да је у њој мачка, а таксисти да је беба, и да страхује да ће јој њен супург наудити. Таксисти је оставила 40 швајцарских франака и отишла са близанцима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трстенички 24-годишњи таксиста Милош Митровић је рекао за РТС да је био у шоку, али да је одвезао бебу у Хитну помоћ која је позвала полицију. То се догодило јуче око 16 часова.

Истакао је да је желео добро детету и да је видео да је жена погубљена. Девојчица је пребачена на одељење Неонатологије у Здравственом центру “Студеница” у Краљеву.

Докторка Сунчица Бабић из краљевачке болнице каже да је беба смештена по свим правилима, да је старост процењена на два-три дана, као и да је тешка два килограма и 800 грама.

Урађене су лабораторијске, биохемијске и бактериолошке анализе, додала је докторка.

– Укључена је сва неопходна терапија, за сада је доброг општег стања, узима оброке, успоставила је све виталне функције, делује нам задовољно, здраво и надамо се да ће тако и остати – закључила је Бабићева.

Полиција је пронашла мајку детета док је мењала новац у мењачници, потврђено је РТС-у у МУП-у. Случај је предат тужилаштву и Центру за социјални рад Врњачка Бања.

Власник трстеничког таксија Зоран Ђорђевић је рекао да је Милош херој и да је поносан на њега, као и да ће бити награђен. Обојица су изразили жељу да остану у контакту са бебом, где год да она буде беба и да заједно прославе њене наредне рођендане.

Како РТС незванично сазнаје, жена која је оставила бебу је родом из Смедерева на привременом раду у Швајцарској и има седморо деце.

 

 

Извор: Srbijadanas.com