Русија Србија

ПУТИН УПОЗОРИО ВУЧИЋА НА ПЛАН ОПОЗИЦИЈЕ: Ђиласов кум га откуцао Русима, а онда је стигла хитна порука у Београд!

Млађан Ђорђевић, кум лидера Савеза за Србију (СЗС) Драгана Ђиласа, открио је Русима план опозиције да испровоцира сукобе демонстраната и полиције у Београду, а цео план су руске службе безбедности затим предочиле председнику Србије Александру Вучићу, пише „Српски телеграф“ позивајући се на дипломатске и безбедносне изборе.

Како београдски дневник наводи у сутрашњем издању, „разбијене главе грађана шефови СзС искористили би за свргавање (председника Србије) Александра Вучића са власти“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Цео план опозиције руске службе безбедности доставиле су председнику Вучићу.

„Ђорђевић годинама одлази у Русију, покушавајући да се позиционира као стратешки партнер Москве у Србији. Крајем јануара, као Ђиласов гласноговорник, јурио је политичаре лобирајући за подршку куму да се поново врати на власт“, наводе извори листа.

Како додају, Ђорђевић је пред саговорнике изашао с конкретним планом опозиције да изазове крвави сценарио.

„Цео план који су Ђилас и (лидер Двери Бошко) Обрадовић преко Ђорђевића презентовали Русија је проследила Србији, као и Путиново упозорење да се спрема рушење председника Србије“, наводе извори „Српског телеграфа“.

У плану је до танчина најављено све оно што су Ђилас и Обрадовић покушали да остваре током протеклог викенда, пише лист.

„Цела акције је спроведена према унапред смишљеном плану. Први корак предвиђа напад на државну телевизију. Ђилас, Обрадовић и екипа надали су се да ће тиме испровоцирати полицију и да ће доћи до сукоба с њиховим присталицама“, наводе даље извори листа.

Према поменутом плану, у случају да полиција не реагује због упада у РТС, било је предвиђено да учесници протеста разбијају аутомобиле грађана и запослених у РТС на паркинзима у близини јавног сервиса.

„Рачунали су да ће полиција реаговати исхитрено, да ће то бити иницијална каписла и да ће уследити обрачун народа са полицијом“, додају извори „Српског телеграфа“.

Како додаје београдски дневник, стратегија рушења шефа државе предвиђала је и план Б.

„Резервна варијанта, коју су покушали да реализују, био је покушај упада и блокада зграде Председништва док је у њој Александар Вучић. Вође протеста поручују да су спремне да и директно уђу у сукоб с полицијом, да нападну неку полицијску станицу, али и да упадну у још неке државне институције, попут парламента и Владе Србије“, додају извори листа.

Како наводе, уместо подршке, Ђорђевић се у Србију вратио празних руку, без Путинове помоћи, али су зато руске службе сачиниле списак свих потеза опозиције и проследиле их властима у Београду.

 

Извор: Тањуг