Русија Србија

ПУТИН УПОЗОРИО ВУЧИЋА НА ПЛАН ОПОЗИЦИЈЕ: Ђиласов кум га откуцао Русима, а онда је стигла хитна порука у Београд!

Млађан Ђорђевић, кум лидера Савеза за Србију (СЗС) Драгана Ђиласа, открио је Русима план опозиције да испровоцира сукобе демонстраната и полиције у Београду, а цео план су руске службе безбедности затим предочиле председнику Србије Александру Вучићу, пише “Српски телеграф” позивајући се на дипломатске и безбедносне изборе.

Како београдски дневник наводи у сутрашњем издању, “разбијене главе грађана шефови СзС искористили би за свргавање (председника Србије) Александра Вучића са власти”.

Цео план опозиције руске службе безбедности доставиле су председнику Вучићу.

“Ђорђевић годинама одлази у Русију, покушавајући да се позиционира као стратешки партнер Москве у Србији. Крајем јануара, као Ђиласов гласноговорник, јурио је политичаре лобирајући за подршку куму да се поново врати на власт”, наводе извори листа.

Како додају, Ђорђевић је пред саговорнике изашао с конкретним планом опозиције да изазове крвави сценарио.

“Цео план који су Ђилас и (лидер Двери Бошко) Обрадовић преко Ђорђевића презентовали Русија је проследила Србији, као и Путиново упозорење да се спрема рушење председника Србије”, наводе извори “Српског телеграфа”.

У плану је до танчина најављено све оно што су Ђилас и Обрадовић покушали да остваре током протеклог викенда, пише лист.

“Цела акције је спроведена према унапред смишљеном плану. Први корак предвиђа напад на државну телевизију. Ђилас, Обрадовић и екипа надали су се да ће тиме испровоцирати полицију и да ће доћи до сукоба с њиховим присталицама”, наводе даље извори листа.

Према поменутом плану, у случају да полиција не реагује због упада у РТС, било је предвиђено да учесници протеста разбијају аутомобиле грађана и запослених у РТС на паркинзима у близини јавног сервиса.

“Рачунали су да ће полиција реаговати исхитрено, да ће то бити иницијална каписла и да ће уследити обрачун народа са полицијом”, додају извори “Српског телеграфа”.

Како додаје београдски дневник, стратегија рушења шефа државе предвиђала је и план Б.

“Резервна варијанта, коју су покушали да реализују, био је покушај упада и блокада зграде Председништва док је у њој Александар Вучић. Вође протеста поручују да су спремне да и директно уђу у сукоб с полицијом, да нападну неку полицијску станицу, али и да упадну у још неке државне институције, попут парламента и Владе Србије”, додају извори листа.

Како наводе, уместо подршке, Ђорђевић се у Србију вратио празних руку, без Путинове помоћи, али су зато руске службе сачиниле списак свих потеза опозиције и проследиле их властима у Београду.

 

Извор: Тањуг