Русија Србија

РУСКИ СУПЕРАГЕНТ СТИГАО У СРБИЈУ КАО СПЕЦИЈАЛАЦ ЗА КОСОВО: Путинов Лав никад не пада, он је ноћна мора ЗАПАДА

Статус специјалног агента руског председника стекао је после најстроже селекције, обуке и тестова менталне и физичке издржљивости. Овде је послат након ратних претњи из Приштине

Човек од највећег поверења председника Русије Владимира Путина, кога је шеф Кремља послао у Београд да би из сенке контролисао безбедносну ситуацију због све озбиљнијих претњи из Приштине, пореклом је из Србије, открива Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Статус Путиновог специјалног агента стекао је после најсуровије обуке, коју прође само четири одсто кандидата, који су претходно изабрани из редова најбољих регрута руске војнообавештајне и контраобавештајне службе.

Најбољи од најбољих

Припадник је Националне гарде, познатије као „Путинови лавови“, и има овлашћења да своје оперативце супротстави деловању америчке, енглеске и немачке службе (ЦИА, МИ6 и БНД) против интереса Србије и српског народа, због чега је, како је Курир јуче писао, у редовима тих тајних агенција завладала паника.

– „Лав“ кога је Путин послао спада међу најбоље од најбољих. Регрутован је из Војне обавештајне службе (ГРУ) и Федералне службе безбедности (ФСБ) и потом је прошао строгу физичку обуку и тестове менталне и физичке издржљивости и спремности у три центра. То траје две године – прича извор Курира и додаје да, као и остали руски суперагенти, има између 30 и 45 година.

Наш саговорник открива да се, према неписаном правилу, у одређену земљу шаље управо онај агент који је пореклом везан за ту државу.

Брзо реаговали

– Он је и високообразован, има хакерске способности, рукује свим врстама оружја, има врхунску менталну и физичку спремност, експресно процењује особе, ситуације и брзо делује. Посвећен је, посао му је на првом месту. „Путинов лав“ зато никад није пао, није откривен, за разлику од немачких, америчких, италијанских, британских агената.

Марко Ницовић, члан Светске асоцијације шефова полиција, каже да су „Путинови лавови“ најобученији агенти и „ноћна мора за ЦИА“:

– Наследили су инфраструктуру бивше КГБ и имају обавештајне центре у сваком делу света. Уз извештаје шаљу препоруке и прогнозе државном врху како да делује војно, економски, политички и дипломатски.

Путинов човек послат је да би, са екипом својих обавештајаца којима командује, пружао сваку врсту помоћи патријарху Иринеју, председнику Вучићу, министру Дачићу…

 

Извор: Биљана Бојић/Курир