Издвајамо Србија

САША МАТИЋ ОТКРИО ЧЕГА СЕ ШАБАН НАЈВИШЕ БОЈАО: Нервирали су га БЕСНИ ШОФЕРИ, плашио се да ће да ПОГИНЕ У САОБРАЋАЈКИ

Саша Матић каже да је Шабан Шаулић одувек страховао да живот не изгуби на точковима. Нервирали су га шофери који су га у бесним машинама возили по иностранству, а посебно када би дивљали по путу, открива певач

Саша Матић каже да је његов пријатељ и колега Шабан Шаулић највише страховао да не изгуби живот у саобраћајној несрећи, што му се и догодило. Краљ народне музике настрадао је 17. фебруара у немачком граду Билефелду, а Матић је веома тешко поднео ову вест.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сугерисао возачу

Саша нам је открио да је са покојним Шабаном често причао управо о вожњи и аутомобилима.
– Од чега је страховао – од тога је и настрадао, у тим колима у саобраћајној несрећи – започиње причу фолк певач и наставља:

– Када сам га последњи пут видео, питао сам га: „Шабане, шта сада возиш?“ Каже он: „Ма неки ‘фијат стило’ користим за Крчедин. Не волим ти ја те велике аутомобиле. Јежим се када ме по иностранству сачекају возачи са колима велике кубикаже. Па још кад момак који ме вози да пун гас како би ме фасцинирао… Ја му кажем: „Ма иди, бре, човече, дођавола! Навозао сам се ја у животу и брзих и скупих аутомобила. Доста ми је тога.“

Осим што је страховао за живот, Матић истиче да се Шабан бринуо и за пријатеље, па их је често саветовао како да воде рачуна током вожње:

– Умео је да ми каже: „Реци тим твојима што те возе да не пију, да спавају, да буду одморни… Немој да им дозволиш да дивљају“, а ја му на то одговорим: „Побогу, Шале, па то се не доводи у питање.“ Некада смо се заједно возили у истом аутомобилу и тада је он стално сугерисао возачу како да управља колима. Говорио му је: „Пази, имаш рупу. Овде полако.“ Кажем ја њему: „Опусти се, Шале“, а он ће: „Како да се опустим, видиш да овај не гледа уопште.“

Све радио с мером

Наш саговорник наглашава да је Шабанов одлазак велика трагедија, од које не зна како ће се опоравити.
– Када су моји пријатељи који нису из света естраде чули да је Шабан погинуо, одмах су рекли: „Како ли ће Сале Матић ово преживети?“ Са Шабаном је отишао и део мене. Он је толико био велики да ни сам није био тога свестан. Био је смирен, од њега сам научио како треба живети. Све је радио са мером – певао, причао, пио. Никада није био бахат, није пио да се напије – објашњава певач.

Жалим што сам одбио да се нађем са Шабаном

Саша Матић каже да не може себи да опрости што је последњи пут када га је Шабан Шаулић звао да се виде одбио његов позив.

– Био сам у децембру на слави у Шапцу код мог доброг пријатеља, када ме је Шабан звао да дођем у ресторан у Сурчину, где је он седео. Позвао ме је и рекао: „Ајде, дођи, има лепа музика, хране и вина… Рекао сам му да не могу да му обећам, да сам уморан. На крају нисам ни отишао и толико ми је жао. Нисам дошао јер сам мислио биће још дана, времена… – прича фолкер.

 

Извор: А.Милић/Информер