Издвајамо Србија

ШИПКА ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Најмоћнија организација вуче конце, СЛУЖБА СТОЈИ У ПОЗАДИНИ УБИСТВА ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ

Фото: Јутјуб

Ненад Шипка изнео је тврдње „да су његови сарадници и он, из релевантних извора, обавештени да најмоћнија организација у Србији стоји у позадини свега и вуче конце“

Ненад Шипка, директор приватног Центра за форензичка истраживања из Новог Сада, који већ скоро две године покушава да докаже да певачица „Гранда“ Јелена Марјановић (33) није убијена 2. априла 2016. на насипу Црвенка у Борчи, изнео је сумануте тврдње „да Служба кочи истрагу Јелениног убиства“.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Своје невероватно уверење Шипка је поделио с грађанима Србије, обративши им се отвореним писмом, које је поставио на Фејсбук. Он је изразио незадовољство због тога што га Више тужилаштво у Београду није саслушало као сведока у истрази о бруталном убиству Јелене Марјановић, тврдећи да се истрага води „траљаво“.

– Дуго смо се питали зашто Више јавно тужилаштво не жели комуникацију с нама. Онда се клупко почело одмотавати на начин да смо из различитих релевантних извора обавештени да најмоћнија организација у Републици Србији стоји у позадини свега и вуче конце. Служба… – написао је Шипка.

Он је у разрађивању своје сулуде теорије отишао и корак даље, па је објаснио „да су му као кукавичје јаје подметнули адвоката, који је намерно допринео томе да тужилаштво укине статус оштећене Теодори Крсмановић, сестри од стрица убијене Јелене“.

– Одједном су се у медијима почели појављивати разни ликови који нису били ангажовани ни од кога ко је имао правни интерес, издавали се за некакве стручњаке и износили разне теорије које се граниче са здравим разумом, у циљу скретања пажње јавности са информација које смо ми аргументовано износили. Нису пропуштали ниједну прилику да изнесу највеће лажи о директору ЦФИ Ненаду Шипки. Како су нам наши релевантни извори рекли, све по налогу Службе… – појаснио је он и обелоданио „да Служба има задатак да дискредитује његов лик и дело у јавности“.

– Сазнао сам из релевантних извора и неке непријатне информације. Од тога да је Служба наложила да се моја личност што више негативизује у јавности по питању стручности, до напада на мој морални интегритет – да сам некрофил заљубљен у Јелену Крсмановић Марјановић, њен тајни љубавник, да примам наређења од убице да скрећем истрагу, па све до инсинуације да сам могући убица – тврди директор ЦФИ.

Подсетимо, Ненад Шипка се пре око две године појавио у јавности, тврдећи да га је ангажовала Теодора Крсмановић, сестра од стрица убијене певачице. Он се све време упиње да докаже да Јелена није убијена пре пуне три године 2. априла 2016. на насипу, већ да је усмрћена дан раније, у неком затвореном простору, а да је њено тело накнадно донето и бачено на насип.

Не зна шта прича
Подметнуће ми дрогу

Шипка је у свом отвореном писму написао и „да је до њега дошла информација да је врло могуће да ће му бити подметнута дрога“.
– Врло је могуће да ће ми при једној рутинској саобраћајној контроли аутомобила пронаћи пакетић белог праха. На сваки начин је потребно уништити досадашњи позитиван став јавности према ЦФИ и Ненаду Шипки. Успут да ме мало пошаљу иза решетака. Не може се дозволити појединцу и маленој фирми из Новог Сада да буде интелигентнија, паметнија и боља од државне машинерије – закључио је он.

Реаговао на текст
Ја сам судски вештак економске струке

Ненад Шипка недавно је Куриру упутио реаговање на текст чији је наднаслов био „Мистерија – шта самозвани форензичар зна о злочину у Борчи“, као и на реченицу: „Шта је Шипки био мотив да се представи као форензичар, иако то није“.
– Ја сам директор и власник ЦФИ Нови Сад, који је уписан у Агенцију за привредне регистре РС за делатност – правни послови. У оквиру ове делатности налази се и делатност за форензичка истраживања. Као физичко лице, имам звање судског вештака за економско-финансијску област. Имам пуно право да се представљам и као форензичар економско-финансијске области – написао је Шипка у мејлу, који је послао нашој редакцији.

 

Извор: Курир.рс / Данијела Јовановић