Издвајамо Свет

СНИМАК ПАПЕ ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Сагли се да му пољубе руку, а онда је настао УРНЕБЕС (ВИДЕО)

Видео-снимак папе Фрање који у италијанском граду Лорету измиче руку, док верници покушавају да пољубе његов прстен, постао је виралан на интернету.

Поглавар Римокатоличке цркве је наишао и на критике конзервативних верника, који сматрају како папа жели да у будућности искорени ову традицију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, ватикански медији преносе да је папа тога дана одбио све вернике који су покушали да му пољубе прстен, све се одиграло мало другачије. Званични снимци ватиканске телевизије показују да је папа поздрављао вернике око 13 минута, и током првих десетак минута, 41 особа се поклонила пред папом и или пољубила његов прстен, или макар то гестикулирала.

Папа се томе није противио, а деветоро људи га је чак и загрлило.

Ипак, након десет минута, папино понашање се променило, а кретање људи у реду се убрзало.

„Понекад му то одговора, а понекад не. Реч је само о томе“, рекао је један близак Папин сарадник који је желео да остане неименован. Додао је да су га „забавиле“ све те реакције на цео догађај.

Током снимка који кружи интернетом, папа Фрањо је измакао руку испред 19 људи који су желели да пољубе његов прстен, а један човек је чак грешком пољубио сопствену руку.

 

Извор: Курир.рс