Издвајамо Србија

ШОКАНТНА ИЗЈАВА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Не искључујем признање независности Косова

Фото: Јутјуб

Београд би нешто морао добити заузврат

Председник Србије Александар Вучић наговестио је данас да не искључује могућност евентуалног признања независности Косова, али је навео да би Београд нешто морао добити заузврат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пре свега морамо постићи компромис. Не можемо признати Косово, а да ништа не добијемо од друге стране – рекао је Вучић у интервјуу италијанској агенцији АНСА поводом сутрашње посјете италијанског премијера Ђузепеа Контеа (Гиусеппе Цонте) Србији.

Казао је да је питање промене граница контроверзна тема, пошто не признају сви исте границе, зависно од тога јесу ли признали независност Косова или не.

– За разлику од косовских лидера који сваког дана обмањују своје грађане нереалним обећањима да ће Приштина добити све, а Београд ништа, моја дужност је да Србима објасним значај компромиса (с Приштином) који не представља пораз него победу. Победу за будућност Србије – навео је Вучић.

Он је негирао да је икада имао тајне састанке с председником Косова Хашимом Тачијем, што тврде неки медији, и описао је као чисте лажи о постојању нацрта коначног споразума између Београда и Приштине.

Поновио је да Београд неће настављати дијалог с Приштином док косовске власти не укину таксе од 100 посто на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине.

 

Извор: avaz.ba