Издвајамо Свет

ШОКАНТНО! Нападач на џамију, исписао на оружју ЋИРИЛИЦОМ ИМЕНА СРПСКИХ ЈУНАКА (ФОТО)

Фото: Твитер принтскрин

Аустралијанац Брентон Тарант који је починио маскар у џамији на Новом Зеланду претходно је на свом оружју ћирилицом исписао многа имена из српске историје!

На једној фотографији јасно се види да је великим словима написао и име највећег српског јунака Милоша Обилића. На другом шаржеру је написао и имена кнеза Лазара и Марка Миљанова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На интернету се такође појавио снимак из аутомобила нападача пре него што је починио масакр, чија аутентичност још није потврђена, а на коме се чује како слуша српску крајишку песму „Од Бихаћа до Петровца села“ у којој се помиње и име хашког осуђеника Радована Караџића.

На оружју се налази и амблем злогласне СС дивизије „Принц Еуген“ чији су припадници починили злочине у Србији и БиХ током Другог светског рата. Међу бројним натписима на више језика и цртежима је и такозвана „Одал руна“, знак у облику ромба, коју су припадници ове дивизије носили на униформи.

Терориста је носио и амблем „Црно сунце“ које је симбол окултног значења. Основа симбола је „сунчев круг“ који је осликан на поду дворане у дворцу у Северној Рајни-Вестфалији који је током Другог светског рата био једно од најзначајнијих места за команданта злогласних СС јединица Хајнриха Химлера.

На оружју су наведене многе битке и личности које су се током историје бориле против продора Турака у Европу. Међу њима је и Иванковачка битка из 1805. године.

 

Извор: srbijadanas.com