Издвајамо Србија

СПРЕМНИ СМО, ЧЕКАМО… Харадинај открио језиве детаље о акцији „Челични прстен“, ево шта чека Србе на КиМ!

Фото: Јутјуб

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, потврдио је активност тзв. Косовске полиције, али је рекао да је она иста на целој територији Косова и да није усмерена против Срба
Полиција је ту да би се грађани Косова осећали слободно у, како је рекао, својој земљи.

Харадинај је на конференцији за новинаре, након седнице владе рекао да је током протеклих сусрета са званичницима САД и Немачке изнесен јасан сав да је наставак дијалога са Београдом неопходан, а да су проблем наметнуте таксе увећане за 100 одсто на робу из Србије и БиХ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дијалог треба наставити, таксе су препрека и теба их укинути – рекао је Харадинај и додао да је то резиме састанака које је имао са двојицом кључних саветника немачке канцеларке Ангеле Меркел јуче у Приштини, као и раније са америчким званичником Дејвидом Хејлом.

Он је рекао да нема разлике по том питању ни у ставу Велике Британије.

Свестан је, казао је, да блокада дијалога има последице за Приштину, али тврди да међународна заједница врши притисак, третирајући Косово као жртву.

– Нисам тражио гаранцију за споразум. Верујем Америци. Тражимо споразум са свим његовим елементима, па и када је реч о економским и питањима слободне трговине. Ми не блокирамо дијалог, запамтите… Срби су ти који су рекли да без укидање такси дијалога неће бити – навео је.

Изненађен је, казао је, реакцијом Београда на платформу коју је усвојио тзв. косовски парламент.

По питању укидања такси, додао је, његов став се разликује у односу на ставове Хашима Тачија и Кадри Весеијијаа, али су они, каже, јединствени када је реч о платформи за дијалог.

– Не може се рећи да Косово не говори једним гласом. Имамо делегацију која је изгласана по закону и то је јединство Косова. Ми смо спремни за дијалог и спремни смо да чекамо – рекао је Харадинај.

 

Извор: Тањуг