Србија

СРБИЈА ЈЕ САДА СИГУРНА, ОВО НИКО ВИШЕ НЕ МОЖЕ ЗАУСТАВИТИ! Светски медији открили да Турски ток иде кроз нашу земљу!

Српски енергетски регулатор дао је коначно одобрење за изградњу огранка гасовода Турски ток, пише РТ. Реч је о гасоводу, подсећају, који ће испоручивати руски природни гас у Турску, као и у јужну и југоисточну Европу

– Агенција за енергетику Републике Србије 5. марта донела је коначну одлуку и позитивно одговорила на изјаву компаније Гастранс за реализацију пројекта – изјавио је министар рударства и енергетике Србије Александар Антић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да ће радови на пројекту „Турски ток“ почети у априлу.

Гастранс би требало да поставља гасовод за транспорт гаса од Бугарске до Мађарске. Kомпанија је у мешовитом власништву – Гаспром има 51 одсто, док Србијагас има преосталих 49 одсто.

РТ подсећа и на изјаву председника Александра Вучића, који је истакао значај спровођења пројекта на састанку са замеником руског премијера Јуријем Борисовом.

Даље се у тексту подсећа да је пројекат настао као алтернатива Јужном току, који је угашен због притиска ЕУ и САД.

– Што се нас тиче, изградња деонице од бугарске границе до границе са Србијом одвија се на свим нивоима, и надамо се да неће испасти као раније, и да се ниједна земља неће повући из пројекта – рекао је министар Ивица Дачић новинарима на заједничкој конференцији за новинаре са Борисовом.

 

Извор: B92