Издвајамо Србија

СРПСКА ВОЈСКА ЋЕ ЗАУЗЕТИ СЕВЕР КОСОВА! Амерички обавештајци упозорили! Срби су спремни!

Фото: Јутјуб

У поверљивој анализи наводи се да „званични Београд не блефира“ и да нико не треба да игра на карту неодлучности председника Вучића и његових сарадника.

Обавештајни експерти САД тврде да би албански напад на Србе сасвим сигурно довео до оружаног сукоба који би могао да се прошири на цео регион. Вучић је одлучан да заштити Србе од новог погрома, у то нема никакве сумње, каже се у извештају који је из Београда прослеђен у Стејт департмент.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички обавештајци известили су своје надређене у Вашингтону да је државно руководство Србије потпуно одлучно у намери да оружано заштити Србе на Косову и Метохији!

Уколико Албанци покушају да насилно преузму контролу над севером, Војска Србије ће ући на Косово и у брзој акцији заузети линију разграничења на реци Ибар у Косовској Митровици, каже се у извештају који је преко Амбасаде САД у Београду прослеђен у Стејт департмент.

У поверљивој анализи наводи се да „званични Београд не блефира“ и да нико не треба да игра на карту неодлучности председника Вучића и његових сарадника. Обавештајци упозоравају да би, ако Албанци нападну Србе на Косову, лако могло да дође и до оружаног сукоба који би се проширио на читав регион!

– Државно руководство Србије и безбедносне структуре максимално су ангажовани у погледу ситуације на Косову, са посебним акцентом на север. Логистички, организационо и на сваки други начин, Београд је спреман да одмах реагује и спречи било какву евентуалну акцију против Срба. Војска је приправна, мотивисана и спремна на брзу реакцију у случају ескалације насиља. Без дилеме се може закључити да Србија не би били ослоњена само на своје дипломатске капацитете у сврху заштите људи и имовине на Косову – наводи се, између осталог, у овој анализи, и закључује да би покрет српске војске преко административне линије био наређен у најкраћем року:

– Њихове снаге су тако распоређене да могу брзо да делују и за изузетно кратко време избију тенковима и оклопном механизацијом на реку Ибар. Треба водити рачуна о томе да таква врста покрета и војног ангажмана Србије на Косову не може да заврши без озбиљног сукоба. Треба бити обазрив како би се избегао оружани сукоб ширих размера који би се прелио на читав регион – подвлаче амерички стручњаци.

Да Србија заиста нема намеру да само ћутке посматра евентуалну албанску агресију на Србе на Косову, сведочи и порука коју је после јучерашњег Савета за националну безбедност послао председник Александар Вучић. Он је најавио да ће Београд донети контрамере као одговор на најновије потезе Приштине који малтене увлаче регион у рат.

– Одговор ће бити одлучан, озбиљан, одговоран и чврст! Одавно сам упозоравао шефицу европске дипломатије Федерику Могерини и њен тим да усвајање скандалозне албанске платформе не оставља никакав простор за компромисно решење. Та платформа је против дијалога, посебно уз тврдоглаво одбијање Приштине да укине неразумне и штетне таксе на робу из централне Србије. Сви они који подржавају Приштину нека размисле добро на колико смо од катастрофе уколико Албанци наставе са неодговорним потезима. Сачуваћемо и Србију и српске интересе, ја вам то гарантујем! Нисмо се уплашили ни њихових претњи, ни њихових помагача – поручио је Вучић и додао да се Приштина у платформи за наставак дијалога на два места позива на пресуду Међународног суда правде из 2010. године по којом једнострано проглашена независност Косова није у супротности са међународним правом.

– У тачкама један и шест платформе позивају се на ту пресуду за коју су одговорни наши властодршци из 2009. и 2010. године. И Ђилас и Тадић и Јеремић. Албанци два пута помињу ту пресуду, то им је једини аргумент у борби против суверенитета Србије – рекао је Вучић.

 

Извор: Ало.рс/ Информер/ М. И.