Здравље Издвајамо

СРПСКИ НАУЧНИК И ЊЕГОВА СЕСТРА ПРОНАШЛИ ЛЕК ЗА РАК: Србија и Швајцарска су прве земље које ће га добити!

Српски научник Владимир Цмиљановић и његова сестра Наташа пронашли су лек за рак! Србија ће бити земља која ће са Швајцарском прва добити лекове.

Откриће Цмиљановића и његове сестре изазвало је револуцију у класичном лечењу оболелих од канцера, јер лек „бимиралисиб“, који је производ српске памети, показао се као ефикасан у одређеним тврдим туморима, као што је најагресивнији рак дојке и нон-Хоџкинов лимфом. Осим тога, супстанца из тог лека продире и у мозак, па се много година створила нада за успешан третман одређених тумора на мозгу, док топична апликација креме у облику креме или гела показује и ефикасност за одређене туморе коже.

Фото: Pixabay
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због овог открића Цмиљановић је постао планетарно признати научник, а његове изуме признао је цео свет.

Лек „бимиралисаб“ уништава болесне ћелије, а штити здраве, док класична хемиотерапија, која је ужасно болна уништава и канцерогене и здраве ћелије и обара имунитет исцрпљених пацијената. Тренутно је лек у другој фази испитивања, од три предвиђене.

Поред тога, Цмиљановић са својим тимом руши и један стереотип повезан са лечењем оболелих од канцера.

Наиме, лекари су у терапији оболелих уводили дијете да би убијали канцерогене ћелије, међутим Цмиљановић својим пацијентима саветује да једу здраву храну, од воћа до поврћа и меса.

– И не асмо то, професор Луис Кентли са Харварда открива да комбинација нашег лека и Еткинсонове дијете има боље ефекте. То се сада у Америци истражује на пацијентима. Еткинсонова дијета подразумева да се једе све, само не храна с много шећера и угљених хидрата, као што су рецимо тестенина, колачи и торте – каже Цмиљановић.

Овај лек су, према његовим речима, користили његови пацијенти широм света, али и људи из Србије и БиХ.

– Србија ће сигурно бити земља која ће са Швајцарском као прва добити све наше изуме и лекове. Тренутно радимо интензивно са нашом Владом, председником, премијерком и министрима да се наши изуми даље унапређују у Србији и да нши пацијенти профитирају. Држава је мотивисана и заинтересована да нам помогне и сигуран сам да ћемо наћи добро решење – најављује он.

Цмиљановић како каже не сарађује ни са једном фармацеутском кућом, већ је отворио своју фирму.

– Наше швајцарске ракете су нове технологије у борби против рака, којма желимо да одређене агресивније ракове буквално истребимо. Србија и српски онколози ће у томе имати велику улогу – поручује Цмиљановић.

 

Извор: srbijadanas.com/Експрес