Свет Србија

ТРАМПОВ ЧОВЕК ЗАПРЕТИО АЛБАНЦИМА: „Платићете ВИСОКУ ЦЕНУ ако не УСПЕ ДИЈАЛОГ“

Фото: Јутјуб

Хејл је затражио суспензију такси.

Лидери косовских Албанца боравили су у америчкој амбасади два сата данас преподне, где су били позвани на састанак са америчким подсекретаром за политичка питања Дејвидом Хејлом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако сазнаје РТK из својих извора да је Хејл затражио суспензију таксе, говорећи и о ризику од неуспеха дијалога.

– Ако Kосово и даље буде одговорно за неуспех дијалога, платиће цену – рекао је Хејл, наглашавајући да је то била главна порука Американаца на данашњем састанку.

После састанака са председником, премијером и председником скупштине тзв. Kосова, Хејл је дао интервју за три приштинска медија, где се фокусирао на дијалог између тзв. Kосова и Србије, за који каже да би требало да се заврши са „узајамним признањем две државе“.

Хејл је у овом интервјуу рекао да то зависи од страна у дијалогу, а да ће их САД подржати у процесу.

Високи амерички званичник изјавио је да САД и земље ЕУ уопште имају исти став према решавању проблема између тзв. Kосова и Србије.

Он је током овог интервјуа био веома опрезан у избору речи, не оптужујуц́и ниједног косовског лидера за ометање дијалога. Чак је био и опрезан по питању таксе.

Спекулације прошле недеље да ће војска Сједињених Америчких Држава напустити тзв. Kосово ако влада у Приштини омета дијалог, подсекретар није коментарисао, али је изјавио да ће посвећеност САД својим савезницима остати непромењена.

– Ништа се није променило у нашој посвећености – рекао је он.

После састанка у америчкој амбасади, лидери косовских Албанаца нису давали изјаве за медије, да би се после интерног састанка у једном приштинском ресторану огласили на друштвеним мрежама.

 

Извор: Srbija Danas