Издвајамо Србија

„УДАРАО ЈЕ О РАДИЈАТОР ДОК ГА НИЈЕ ПОЛОМИО!“ Девојка коју је дечко крвнички претукао у ТЕШКОМ СТАЊУ, из плућа ИЗБАЦУЈЕ..

Фото: Фејсбук принтскрин

Стање Иване Филиповић (22) коју је дечко Ђорђе Лацковић (24) брутално претукао и над њом се монструозно иживљавао у изнајмљеном стану у Новом Саду, данас је још теже. Како сазнајемо од породице, несрећна девојка сада избацује крв из плућа.

Породица Филиповић и даље је у шоку због бруталног насиља које је Ивана доживела од дечка са којим је била у вези око годину и по дана и са којим је живела. Лацковић је Ивану крвнички претукао и иживљавао се над њом јер је сумњао да га вара.

Фото: Фејсбук принтскрин
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лацковић је ногама и дрвеном мотком несрећној девојци поломио ребра, пробио јој плућа, ножем јој унаказио лице и бутине, док јој је пеглом пекао руке. Када је почео да је бије, она га је преклињала да престане, али је то само разјарило помахниталог младића који је наставио да је туче дрвеном палицом након чега је узео нож и почео да је сече по лицу и бутинама.

Ни то ми није било довољно па је упалио пеглу и већ измрцварену девојку испекао по рукама. Како сазнајемо, то је урадио у налету љубоморе јер је мислио да га Ивана вара. Њих двоје живели су у изјамљеном стану у Косовској улици, а у Нови Сад су дошли из околине Шапца пре четири месеца.

Њена породица живи у селу у Мачви, недалеко од Богатића. Како кажу, забринути су што Ивана сада избацује крв, али их лекари уверавају да је то нормално након страховитих повреда које је доживела.

– Почела је да избацује крв из плућа. Ставили су јој и катетер. Ја се надам да је то добро, јер јој је пукла плућна марамица па сада избацује крв. Сад кад сам се чуо са њом рекла ми је да су јој нешто ставили у раме. Лежи у кревету и не може ни да устане. Тешко дише, јер јој остаје ваздух, па не може све да издахне вероватно јер у плућима има воде – прича забринуто њен брат Иван за „Блиц“.

Иванина мајка, тихо изговара да Ивану зове по цео дан да провери како је.

– Може да прича, али мора да лежи. Каже да јој сад вода из плућа и сукрвица излази од лежања. Не знам ништа више док не одемо да је видимо – прича мајка Слађана која не може да се опорави од шока.

Отац, који је и даље тешко јер му је скочио шећер, не може ни да проговори.

Кажу да им је за ужас који им је ћерка доживела сазнали од њене другарице.

– Њена дугарица нас је позвала, али је мало ублажила стање. Међутим, кад смо ми отишли да је видимо, то је страшно изгледало. Имала је свугде модрице по телу, огроман хематом на глави, модрице по рукама. А по целом телу била је испечена пеглом. Да се не би бранила, он јој је сломио прст на руци. Он је њу буквално тукао о радијатор, док га није поломио – каже њена мајка кроз сузе.

Несрећна жена додаје да ни она ни њен супруг нису били за њену везу са Ђорђем, али да нису хтели да стају на пут њеном избору. Сада је, како кажу, и она видела да је погрешила.

Родитељи насилника, код је полиција привела звали су Иванине родитеље, али они нису били расположени да их приме.

Осумњичени је саслушан у Основном јавном тужилаштву у Новом Саду и одређен му је притвор у трајању до 30 дана а на терет му се ставља кривично дело насиље у породици.

„Знали смо да је ужасно љубоморан“

Девојка која је познавала Лацковића испричала је за „Блиц“ да је он познат као веома љубоморан младић али да никада до сада није чула да је било коју девојку ударио. Како нам је рекла, када је Ђорђе претукао Ивану излетео је напоље, што је она искрористила и побегла код другарице која ју је одвезла у Хитну помоћ.

Комшије на адреси у Косовској још су у шоку. Већина станара у овој згради су студенти који изнајмљују станове и не познају се баш добро али Ивану су упамтили као дивну девојку.

– Нисам чула ништа, никакву вриску, тек данас смо сазнали да се нешто десило када су људи почели да се распитују. Не бих да причам и ометам истагу, Ивану знам као дивно и мило створење и не могу да верујем да јој је то могао да уради. Овде већином живе студенти који се стално мењају и мало ко ту кога познаје – рекла је М. Н. која живи у овој згради.

У полицији су рекли за „Блиц“ да су за инцидент сазнали од лекара који су их по службеној дужности обавестили да је у Ургентни центар Клиничког центра Војводине примљена девојка са вишеструким повредама по телу нанетим од стране другог лица те да су одмах по изласку на терен и узимања изјаве од оштећене ухапсили Ђорђа Лацковића и одредили му полицијско задржавање до 48 часова.

Лацковић је, када је Иванина породица сазнала шта јој је урадио, слао поруке њеном рођеном брату и молио га да у све „не мешају полицију“ и да убеди Ивану да не пријављује никоме шта јој је урадио.

– Њих двоје су били сами када је он насрнуо на Ивану. Знали смо и раније да се он свађао са њом, говорили смо јој да раскине

 

Извор: М.Ч.Губелић/Блиц