Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Стиже вам новац на рачуне, ево која је цифра у питању!

Добре вести!

Грађани који поседују акције Аеродрома „Никола Тесла“ добиће по 1.300,87 динара дивиденде за сваку деоницу 16. априла ове године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Право на дивиденду имаће акционари који су акције Аеродрома имали у власништву на дан 31. децембра 2018. године, а по основу уговора о концесији за аеродром са француском компанијом „Ванси ерпортс“.

Држави, која у Аеродрому „Никола Тесла“ поседује 83,5 одсто власништва, следује бруто износ по акцији, 1.530,44 динара, а малим акционарима се он умањује за 15 одсто пореза на дивиденде. Тако долазимо до поменутих 1.300,87 динара.

Акцијом Аеродрома јуче се на Београдској берзи трговало по цени од 830 динара. Највећу цену у претходних годину дана акција ове компаније је достигла крајем децембра 2018. када је вредела 1.956 динара.

Бесплатне акције Аеродрома „Никола Тесла“ у свом власништву је задржало је више од два милиона грађана. Они су од државе добили по једну деоницу ове компаније у фебруару 2011. године.

Претходно је почетком 2010. године грађанима подељено и по пет акција Нафтне индустрије Србије, чија је номинална вредност била 500 динара. Право на бесплатне акције јавних предузећа имало је 4,8 милиона грађана, који су овим хартијама могли да тргују на Београдској берзи.

 

Извор: Блиц