Издвајамо Србија

ВЕРУОВИЋ: Британски ОБАВЕШТАЈЦИ су НЕШТО ЗНАЛИ! Два дана пред АТЕНТАТ су дошли и упутили УПОЗОРЕЊЕ Ђинђићу

Фото: Јутјуб

Како Веруовић наводи, десет дана пре убиства Зорана Ђинђића 2003. у Србију су дошли британски обавештајци и упозорили су да се спрема атентат на премијера.

Два дана пред смрт, Зоран Ђинђић је био видно нерасположен и питао ме је за принца од Монака, тек касније сам схватио да је мислио на Чеду, открио је једном приликом Ђинђићев телохранитељ Милан Веруовић.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зоран Ђинђић је нешто знао, нешто дубље и од мене. Два дана пред атентат ме је питао: „Је л‘ ти се јавља принц од Монака?“ Никада у животу покојни председник није тако питао за Чеду Јовановића. Знао је да смо ишли заједно у обданиште, да смо школски другари… Ја збуњен, не знам шта је хтео тиме да каже. Био је доста љут. Ја му одговорим: „Не знам, председниче, на кога мислите?“, а он мени: „Како не знаш, па на твог школског.“ Први пут га је он ословио онако како се Чеда и ја ословљавамо када се сретнемо у ходнику – „принц од Монака“. Одговорио сам му: „Председниче, нисам већ дуже време с њим у контакту, не знам ни где је ни шта је.“ Онда се обратио Саши, возачу: „Реци Биљани да нађе Чеду и да ми се хитно јави.“ То је био понедељак, у среду је био атентат – испричао је телохранитељ који нажалост није тад знао где је Јовановић нити зашто га је покојни премијер тражио.

Како Веруовић наводи, десет дана пре убиства Зорана Ђинђића 2003. у Србију су дошли британски обавештајци и упозорили су да се спрема атентат на премијера.

Веруовић је потом испричао и да је Колин Пауел, некадашњи секретар за националну безбедност САД, дошао у Београд 2003. да изјави саучешће Ружици Ђинђић и том приликом с њом разговарао о књизи коју је убијени премијер читао у последњим данима живота:

– Ружица му је рекла да је Зоран, баш као да је слутио да ће му се нешто догодити, пред сам крај свог живота поново прелиставао и читао књигу о Кенедију. Пауел јој је на то питање, да ли да би је утешио или уплашио, рекао: „Па ето, ако је за утеху, можда и Србији политички крене као што је кренуло Америци после атентата на Кенедија.“

 

Извор: srbijadanas.com