Издвајамо Србија

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! Од сутра почиње велика КОНТРОЛА ПОЛИЦИЈЕ, ево шта проверавају

Појачана контрола саобраћаја, односно мерење брзине кретања возила, спровешће припадници Министарства унутрашњих послова и Управе саобраћајне полицје, у периоду од 1. до 7. априла.

Према информацијама из МУП, та акција ће почети сутра, на свим важним путним правцима, у 29 држава које су чланице организације ТИСПОЛ или Мреже саобраћајних полиција Европе.

“Припадници саобраћајне полиције ће ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у такозваним “пресретачима”, док ће на аутопутевима бити мерена и просечна брзина кретања возила”, наводи се у саопштењу.

Према истим информацијама, полицијски службеници ће, приликом заустављања сваког возила које прекорачи дозвољену брзину кретања, контролисати и коришћење сигурносних појасева, а сваки контролисани возач биће алкотестиран.

Такође, у среду, 3. априла, реализоваће се целодневна акција “Спеед Маратхон”, која се спроводи на свим европским путевима, током које ће на најважнијим путним правцима бити непрекидно мерена брзина у трајању од 24 часа.

МУП напомиње да се неприлагођена брзина јавља као утицајни фактор у готово половини саобраћајних незгода са погинулим лицима.

 

Извор: Блиц