Издвајамо Србија

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! Од сутра почиње велика КОНТРОЛА ПОЛИЦИЈЕ, ево шта проверавају

Појачана контрола саобраћаја, односно мерење брзине кретања возила, спровешће припадници Министарства унутрашњих послова и Управе саобраћајне полицје, у периоду од 1. до 7. априла.

Према информацијама из МУП, та акција ће почети сутра, на свим важним путним правцима, у 29 држава које су чланице организације ТИСПОЛ или Мреже саобраћајних полиција Европе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Припадници саобраћајне полиције ће ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у такозваним „пресретачима“, док ће на аутопутевима бити мерена и просечна брзина кретања возила“, наводи се у саопштењу.

Према истим информацијама, полицијски службеници ће, приликом заустављања сваког возила које прекорачи дозвољену брзину кретања, контролисати и коришћење сигурносних појасева, а сваки контролисани возач биће алкотестиран.

Такође, у среду, 3. априла, реализоваће се целодневна акција „Спеед Маратхон“, која се спроводи на свим европским путевима, током које ће на најважнијим путним правцима бити непрекидно мерена брзина у трајању од 24 часа.

МУП напомиње да се неприлагођена брзина јавља као утицајни фактор у готово половини саобраћајних незгода са погинулим лицима.

 

Извор: Блиц