Издвајамо Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Албанци се спремају за напад на Србе на Косову!

Фото: Јутјуб

Гост Јутарњег Дневника на РТС-у је председник Србије Александар Вучић.

Председник је рекао да је стигло 2.500 питања до сада и да је немогуће да одговори на толики број те да ће да их групише и да одговори на више од стотину, а да ће његови сарадници одговарати на остала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На мени је да полажем грађанима рачуне. Мој посао је да свакоме одговорим на пристојан начин, да кажем истину, а којим путем, то је већ ствар технике – каже Вучић.

Говорећи о Косову, Вучић каже да више нема тешких питања.

– Последњих неколико дана и све што се дешавало у Приштини и Тирани показује колико сам био у праву када сам рекао да је договор светлосним годинама далеко. Данас се чини да имамо одмрзнут конфликт и сви у свету виде да то није нашом кривицом. Нису испоштовали Бриселски споразум, увели су таксе од 100 посто и гледали су само како да оштете Србе, а јуче смо видели да су сви албански лидери против идеје разграничења – наводи председник.

Вучић каже да је њихова политика „целовито Косово може бити једино независно“ и каже да смо јуче добили потврду тога од Хашима Тачија.

– Један од челника западне службе рекао ми је да су они покушали да креирају случај у вези Милана Радоичића. Они су отворено лагали, а данас је Тачи рекао да су га поротерали алудирајући да је Харадинај имао разговоре са Радоичићем. Они су желели да ослабе српску одбрану севера Косова. Желели су да га протерају са севера, чекају тренутак за напад на Србе на северу КиМ – рекао је Вучић.

На питање да ли истиче време за договор Београда и Приштине, Вучић каже да нема никаквих рокова и да што време више одмиче „наши односи су све лошији“.

– Ми Срби видимо да кад нисмо више пред банкротсвом и да економски напредујемо, размишљамо како смо свемогући и да можемо све што пожелимо. Они не могу да буду држава ако нису у УН, ако нису у Интерполу, ако немају амбасаде у безброј држава. Они требају само једну ствар да ураде, да укину таксе које су у супротности са свим споразумима – каже председник.

Говорећи о изјави немачког министра спољних послова Хајка Маса, Вучић каже:

– Кажеш подржаваћемо Приштину без обзира на све, онда не очекујте да укину таксе. Мислим да немају безрезервну пдоршку, али мислим да имају одређену подршку западних земаља – наводи председник Србије.

Вучић каже да разуме људе који протествују и који су незадовољни.

– Постоје људи који су изгубили позиције на којима су били. Ми нажалост не можемо све проблеме да решимо који су нагомилани деценијама, има кривице и у нама. Људи не очекују од лопова и превараната да решавају проблеме, добро је да нас критикују и очекују од нас да те исте проблеме и решимо – каже Вучић.

Говорећи о оставци председника општине Брус, председник каже да су органи разговарали са њим и да је то било компликовано питање.

– Ми смо најозбиљнија политичка партија, ми морамо да реагујемо. Ми смо реаговали у случају Гроцка, државни органи су обавили посао. У случају Бабића, државни органи нису имали потребе да реагују јер Бабић није возио, а и то су покушали да наместе. Јутка је пет пута сам побеђивао у Брусу и дела која му се приписују није починио док је био у СНС-у, већ док је био ДОС-овац – каже Вучић.

Наводи да СНС неће толерисати насилничко и силеџијско понашање према дамама, али важно је да се сачека шта ће рећи надлежни органи, а не да пресуде домосе преко ноћи и „како нама одговара“.

Коментаришући сусрет са глумцем Џонијем Депом, Вучић каже да је он интелигентан, сналажљив и да брзо мисли.

– Захваљујућу подстицајним мерама које смо донели надам се да ће и друге холивудске звезде долазити. Ми дајемо добар сигнал за све, за стране инвестироте и очекујем одлуку једног огромног инвеститора да средином априла дође у Србију – рекао је председник.

Подсетимо, Председник Александар Вучић одговараће данас на питања грађана на свом инстаграм налогу „Будућностсрбијеав“.

Вучић ће, на питања грађана одговарати од 11 до 13 сати.

Грађани који желе да пошаљу питања председнику могу то да учине тако што ће прво на Инстаграму запратити налог „Будућност Србије“, а потом своје питање послати у инбокс.

 

Извор: srbijadanas.com