Издвајамо Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Албанци знају шта их чека ако покушају да заузму Трепчу и Газиводе!

Фото: Јутјуб

Никако не могу да разумем шта је идеја оних у Србији који, ваљда, мисле да је једино решење, могуће и нормално, да све разговоре зауставимо, изјавио је данас председник Александар Вучић и додао да за такве има само једно питање – да ли желите да ратујемо?

Вучић је на питање новинара где је крај стрпљењу Србије и зашто смо „и даље у процесу“ с обзиром на то да Приштина није испунила Бриселски споразум, а при томе увела таксе и усвојила платформу, поставио контрапитање:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– А, шта желите? Да ратујемо? Хоћете ли онда да ми причате о плавим ковертама које иду на адресе по Србији? Видим да тих добровољаца има много, а кад се дође до плавих коверата, нико неће да се јави.

Вучић је упитао да ли Београд треба да каже да не жели да преговара и приметио да, чак и да ратујемо, опет бисмо сутра морали да преговарамо и разговарамо:

– Никако да разумем шта је идеја свих у Србији који, ваљда, мисле да је једино могуће решење и нормално да све зауставимо, да опсујемо свима мајку и да одемо некуд… Где да одемо?

Сагласан је, истиче председник Србије, да Приштина није испунила важне ствари, али и то да Србија не може да се склони и да остави Србе на КиМ, на милост и немилост, пошто замрзнути конфликт не постоји и понавља – шта ћемо да урадимо ако крену да нам заузимају Газиводе и Трепчу?

– Више пута сам рекао шта ћемо да урадимо и то ћемо да урадимо. И сав бес целог света ћу на своја леђа да превалим. Ми смо рекли све оно што они пре нас никад нису рекли и то је једини разлог зашто Приштина у ову акцију не иде. А, ако крене, знаћемо да одговоримо. Моје питање је шта људи мисле да можемо да урадимо него да разговарамо – рекао је Вучић.

На констатацију да су околности такве какве јесу и питање можемо ли чекати да једна по једна буде испуњена и да ли постоји неки рок за споразум, Вучић је рекао да немамо избора:

– А, за шта рок? Ко и коме да да рок? Ни не разговарамо ни са ким… Не могу да се браним од чапрац дивана и чаршијских, шупљих прича, а слушам глупости о томе јесмо ли близу споразуму… Ком споразуму, када ни не разговарамо?

 

Извор: Тањуг