Издвајамо Србија

Вучић за рођендан добио шарпланинца Пака, „брата“ ПУТИНОВОГ ПАШЕ (ФОТО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Председник Србије, коме је данас рођендан, добио на поклон шарпланинца Пака, који је из истог легла као и пас Паша, ког је Вучић поклонио председнику Русије.

Вучићу је штене шарпланинца поклонио Дејан Накић, лични секретар Патријарха српског господина Иринеја, наведено је на Инстаграм профилу „Будућност Србије“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, приликом Путинове посете Београду, председник Русије добио је од председника Србије на поклон шарпланинца Пашу.

Вучићу је поклон донела и амбасадорка Словачке, а амбасадорка Кине Чен Бо предала је данас председнику Србије честитку шефа кинеске државе Си Ђинпинга.

Вучић се у разговору захвалио председнику Кине на лепим речима и посебно на односу према Србији и, пре свега, на развијању будућих односа Србије и Кине.

„Искрено верујемо у челично пријатељство Србије и Кине и верујемо да ће бити још више добрих инвестиција за Србију из Кине“, рекао је Вучић.

Вучићу рођендан честитали Матарела, Ердоган, Медведев…

Председник Србије Александар Вучић добио је данас рођенданске честитке од бројних европских и светских званичника, међу којима су премијер Руске Федерације Дмитриј Медведев, као и председници Италије и Турске, Серђо Матарела и Реџеп Тајип Ердоган.

Председник Италије Серђо Матарела честитао је српском колеги рођендан, уз најбоље пријатељске žеље Вучићу лично, његовој породици и његовој земљи

Матарела је, како сазнаје Тањуг, искористио прилику да Вучићу нагласи да може да потврди да Италија приоритетним интересом сматра пуну европску интеграцију Србије, за коју је, истиче, вежу чврсти дипломатски односи, који бележе 140. годишњицу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, своју честитку започео је речима „поштовани председниче, драги пријатељу“.

Он је истовремено констатовао да су успешни састанци са Вучићем у претходном периоду учврстили њихово лично пријатељство и ојачали сарадњу између Србије и Турске, као и пријатељство два народа.

Најлепше жеље и Ердоган је упутио председнику Сртбије лично, али и за просперитет и благостање народа Србије

Председник Вучић добио је рођенданске честитке и од председника Азербејџана Илхама Алијева, председника Казахстана Нурсултана Назарбајева, председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика.

Честитке су упутили и министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу, председник Управног одбора Гаспрома Алексеј Милер, амбасадор Русије Александар Чепурин, амбасадор Немачке Томас Шиб, амбасадор Италије Карло Ло Кашо.

 

Извор: Б92