Србија

ВУЛИН ПОЛОЖИО ВОЈНИЧКУ ЗАКЛЕТВУ: Погледајте министра у униформи! Ево како је то било у касарни у Ваљеву! (ВИДЕО)

Заклетву је положило 356 војника и слушалаца курса резервних официра, међу којима је био и Александар Вулин, који је завршио обуку резервног састава

Свечаност поводом полагања војничке заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације „март 2019“, слушалаца курса резервних официра и припадника резервног састава старијих од 30 година који нису служили војни рок, одржана је данас у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заклетву је положило 356 војника и слушалаца курса резервних официра, међу којима је био и Александар Вулин, који је завршио обуку резервног састава.

Честитајући полагање војничке заклетве, командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић истакао је да је одбрана отаџбине одувек на овим просторима представљала свету дужност, право и част и да је суштина заклетве увек имала и имаће узвишену и племиниту вредност.

– Држава смо славне историје, часне прошлости, поносних и храбрих људи. Прави синови и кћери отаџбине само једном дају заклетву и заветују се своме народу и због тога је овај частан чин на понос вама, вашим породицама и нашем народу – рекао је генерал Петровићи и нагласио да сви који су данас положили заклетву, буду поносни потомци славних предака и да се поносе својом земљом, како би се и она поносила њима.

Осврнувши се на стихове песме „Отаџбина“ Ђуре Јакшића, генерал Петровић је војницима и слушаоцима поручио да када је најтеже нађу снагу и инспирацију у речима те песме и буду „камен, саздан на костима наших предака, тај непромостиви бедем за туђина”, јер је Србија њихова отаџбина.

Милица Јовановић из Београда и Бранко Јеремић из Крагујевца, војници на добровољном служењу војног рока, у будућности виде себе као професионалне припаднике Војске Србије. Милица је изјавила да се одлично снашла, осећа се спремно и поносна је на себе након положене заклетве. Својим пријатељима препоручила је да служе војни рок.

Министар Вулин полаже војничку заклетву

Војник Бранко Јеремић служење војног рока оцењује као позитивно искуство. Посебно истиче дисциплину, јединство у раду и другарство. Као мотиве због којих се пријавио на добровољно служење војног рока, навео је родољубље, љубав према војсци и запослење.

Данашњој војној свечаности присуствовали су и државни секретар Бојан Јоцић, начелници управа Генералштаба Војске Србије, градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић, епископ ваљевски Милутин, као и и представници локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, бројни пријатељи и родбина војника.

 

Извор: Ало/Д.С./Србија јавља