Издвајамо Србија

ЗАКЛЕО СЕ НА ГРОБУ, СНИМИО ПЕСМУ И СПОТ, ЗВАО ТУЖИОЦА, ТВРДИ ДА ИМА ЧВРСТЕ ДОКАЗЕ: Решићу Јеленино убиство!

Фото: Јутјуб

Ненад Шипка, директор приватног Центра за форензичка истраживања из Новог Сада, који већ скоро две године води приватну истрагу о убиству певачице „Гранда“ Јелене Марјановић 2. априла 2016. на насипу Црвенка у Борчи, обратио се јавности отвореним писмом, у ком протестује због тога што га Више тужилаштво, које води истрагу, није саслушало као сведока.

Шипка у писму није навео шта конкретно зна о злочину у Борчи, нити на који би начин могао да помогне у расветљавању убиства, али је открио да је тражио да буде саслушан у присуству адвоката.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужитељку звао телефоном

– У складу са Закоником о кривичном поступку, хтео сам да испуним своју обавезу и да, као грађанин, у присуству адвоката Предрага Савића, изнесем своја сазнања о кривичном делу убиства Јелене Крсмановић Марјановић, те сам заменицу Вишег јавног тужиоца у Београду позвао телефоном. Иако је разговор био више него коректан, од заменице тужиоца сазнајем да је став тужилаштва такав да је забрањена свака комуникација са мном – написао је, између осталог, Шипка у писму. У наставку, он је навео и да је истрага која се води „траљава“, а да су га налази вештака из званичних државних институција „насмејали“, и да они не могу да буду докази.

Извор Курира, који је упознат с реконструкцијом злочина коју је Ненад Шипка обавио, као и тврдњама које износи у јавност – да је Јелена Марјановић убијена дан раније, на неком другом месту, а онда донета и бачена у канал – слаже се да је крајње време да неко позове овог форензичара на испитивање.

Омета истрагу

– Тужилац би свакако требало да позове Шипку на саслушање, ако не због сумње да има сазнања о томе шта се догодило 2. априла 2016, онда бар због тога јер омета истрагу. Ометање истраге је кривично дело. С друге стране, интересантно би било да се чује каква су то његова сазнања и како он зна, како тврди, да Јелена није убијена на насипу, већ на неком другом месту, а онда донета – каже извор Курира који је желео да остане анониман.

Он објашњава и да би интересантно било утврдити шта је Шипки био мотив да се представи као форензичар, иако то није, а онда да отвори истрагу.

– Шта је мотив за овакво понашање, можемо за сада само да нагађамо. Досад сам веровао да је Шипка само гладан медијске пажње, али сада не знам шта да мислим – каже саговорник.

Подсетимо, осумњичени за убиство певачице је њен супруг Зоран Марјановић. Оптужница против њега је два пута враћана на допуну, а тренутно је у току допуна истраге.

Тврди да тужилаштво опструише истрагу

Ненад Шипка је у свом отвореном писму, између осталог, навео и „да се приближавају три године од убиства Јелене Јеце Крсмановић Марјановић, а да се званична истрага није померила ни милиметар“.

Фото: Јутјуб

– Осумњичени за тешко убиство, њен супруг Зоран Марјановић, први у историји правосуђа Републике Србије, са слободе очекује почетак суђења, ако га уопште и буде. У претходном периоду је више него очигледна опструкција Вишег јавног тужилаштва Београд по питању спровођења истраге убиства – написао је Шипка.

„Идем до краја, ма колико болело“

Директор ЦФИ, кога је, како тврди, ангажовала Теодора Крсмановић, сестра од стрица убијене певачице, истиче „да неће одустати све док случај Јециног убиства не буде разрешен и док одговорни не добију заслужену казну“.

– Једини начин да то обећање испуним је да разговарам са новом заменицом Вишег јавног тужиоца и укажем јој на детаље који ће сигурно довести до подизања чврсте оптужнице која ће резултирати осудом криваца. Пут до истине је трновит. Али идем до краја, ма колико болело – истакао је Ненад Шипка.

Несхватљиво понашање форензичара

– Заклео се на Јеленином гробу да ће пронаћи убицу

– Снимио песму и спот које је посветио мртвој певачици

– Обележавао двогодишњи помен Јелени Марјановић

 

Извор: Курир