Издвајамо Србија

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА, ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА: Ево које битне одлуке су донете… (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Седница Председништва Српске напредне странке, на којој је било речи и о ванредним парламентарним изборима, одржана је у седишу СНС на Новом Београду. По завршетку седнице јавности се обратио председник Србије Александар Вучић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

18:45 – Позвали смо и председницу Владе иако није члан СНС, пре свега због могућег доношења одлуке функционисања Владе и да би чула шта највиши функционери мисле о раду чланова Владе – рекао је Вучић и додао да је било речи о анализи ситуације у региону, анализи ситуације у странци, али и односима са Приштином.

Вучић је подсетио да их од 1.09. очекују унутар страначки избори који ће бити окончани до краја године.

– То је важно како бисмо сменили оне чијим радом нису задовољни грађани, а они који су добро радили да буду награђени.

– Нас интересује Косово и то је за нас једно дод најважнијих питања. Обавестио сам чланове Председништва о свему што смо разговарали и свему што се дешавало од увођења такси – рекао је Вучић и нагласио да је очување стабилности и мира од највеће важности.

– Србија неће оставити на цедилу народ на Косову и Метохији – подвукао је председник.

Када је економија у питању, Вучић каже да смо ту највише постигли. Годину смо завршили са 4,4 одсто раста, смањили смо јавни дуг и незапосленост.

Јун месец је за нас важан, када ће и Унија да прави пресек за све нас на Балкану.

– У наредних месеца дана морамо да појачамо реформе у правосуђу, и ту ће морати да се ангажује премијерка и министарка правде – рекао је Вучић.

Када је политика региона у питању, каже да су стабилност и очување мира приоритет за Србију.

– Позиција СНС мора да буде најодговорнија и не смемо да улазимо у тај жрвањ политичког насиља у који нас уводи фашиста Обрадовић. Не смемо да уђемо у спиралу насиља, које рађа ново насиље – објаснио је лидер напредњака који наглашава да ће кроз кампању „Будућност Србије“ показати шта су урадили и шта је демократија.

Понуда СНС мора да буде план и програм, колико новца ћемо да улажимо у сферу културе, како да дођемо до тог новца, како да помогнемо пољопривредницима, нагласио је Вучић.

Рекао је да неће разговарати са фашистом Обрадовићем и тајкунима Ђиласом и Јеремићем и да је добио једногласну подршку Председништва странке.

Вучић се питао зашто они раде ствари које се не раде нигде у свету, хоће да забране кретање Весићу, устали су данас против патријарха… све то раде због новца, јер знају да на изборима подршку народа неће моћи да добију.

– Држава ће да реагује и неће дозволоити насиље, зауставиће саобраћајницу за таман толико времена колико треба полицији да их ухапси – нагласио је он.

Најавио је да се наставља кампања, да одлази у средњебанатски округ, у Нови Сад, а 19. априла долазимо у Београд, а „ја мислим да ће то бити највеће окупљање и људи ће видети како изгледа кад се окупи 1.500 људи а како стотине хиљада људи“.

После тога иде у Чачак и Моравички округ.

Говорећи о изборима, председник је рекао следеће:

-Нисмо донели коначну одлуку о ванредним изборима, али смо ближи њиховом расписивању него раније, али председништво је било За, са једним уздржаним гласом – мојим.

Он је рекао да је за неке боље да се припреме за политичаки обрачун.

– То су људи који имају пет пута мање гласова од нас, а хоће да освајају власт, па где то има? – поменуо је он и нагласио да имају опцију или да изађу на изборе или да га убију, „треће опције нема“.

Председник је нагласио да њима услове неће да испуне.

– Они трећу опцију нема, немој да лажете људе – поновио је Вучић.

Избора у јесен неће бити, или у јуну или почетком следеће године, наговестио је Вучић.

 

Извор: Информер