Издвајамо Србија

15.000 ВАС ЋЕ БИТИ ПОЧАШЋЕНО: Пензионери, треба само да конкуришете и добићете издашан поклон!

Фото: Јутјуб

Дивне вести!

За рехабилитацију осигураника Фонд ПИО ове године ће издвојити 417 милиона динара, док је сума за солидарну помоћ сада 47 милиона

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање ће у 2019. години издвојити 417 милиона динара за бесплатну рехабилитацију пензионера у бањама, што је за чак 24 милиона динара више него прошле године.

То значи да би о трошку државе ове године у десетодневни боравак у једној од 24 бање у Србији могло да оде и до 1.000 пензионера више него лане, када је ту могућност искористило око 14.000 пензионера. Конкурс за пријаву заинтересованих пензионера још није расписан, те није познато да ли ће бити промењен главни услов за конкурисање, а који је прошле године гласао – да пензија буде мања од 24.980 динара, да осигураник нема друга примања и да није користио ово право у претходних пет година.

Међутим, Василије Белобрковић, члан Управног одбора Фонда ПИО, потврђује да ће за рехабилитацију и солидарну помоћ угроженим пензионерима бити издвојено више пара.

– За друштвени стандард корисника пензија у 2019. години биће опредељено 464 милиона динара, то јест 0,1 одсто изворних прихода Фонда. од тога ће 10 одсто бити издвојено за социјална давања најугроженијим пензионерима, а остатак од 417 милиона иде за бесплатну рехабилитацију пензионера у бањама – навео је Белобрковић.

Белобрковић је најавио и да ће ускоро бити одржана седница УО Фонда ПИО на којој ће бити утврђени услови које пензионери морају да испуне да би могли да конкуришу за бесплатну бању, као и на која лечилишта могу да рачунају.

 

Извор: Курир