Издвајамо Србија

АЛБАНСКИ ЏИХАДИСТА ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА! Запретио усред Србије: Сутра ћемо напасти! После Шри Ланке, ово ће бити следећа мета!

Косовски џихадиста Фитим Ладровци, за три и по године које је провео у затвору, није показао кајање за организовање и учешће у терористичким групама ИСИС-а и Ал-Нусра, већ напротив.

Од како је изашао на слободу, пише Инсајдери, показује исте ставове као и раније, па се обрадовао нападима у Шри Ланци, иза којих је стала организација ИСИС, у којима је погинуло 359 људи, међу којима 45 деце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Косовски џихадиста је упозорио на друге терористичке нападе у Паризу, Лондону, Вашингтону и Њујорку.

– Уз помоч Алаха, синови Умета напали су тамо где највише боли, у црквама и хотелима у Шри Ланки, а сутра ће опет напасти, али овај пут у Паризу, Лондону, Вашингтону, Њујорку. Стога чекајте, јер и ми чекамо вас – рекао је. Он тврди да ИСИС неће бити елиминисан, као и да је сваки муслиман пројекат за џихад у будућности.

– Мислили су да ће угасити џихад, мислили су да ће се убијањем мушкараца, деце и жена, скинути са врата Акиде Ал Wелас и Бераас. Мало они знају – рекао је он.

Основни суд у Приштини 23. јануара 2015. године осудио је Фитима Ладровција на пет година затвора због учешћа у терористичким групама и за још два дела незаконитог поседовања оружја. Након шест месеци, 3. јула те године, Апелациони суд је смањио казну затвора са пет на три и по године. Специјално тужилаштво Косова оптужило је Фитима Ладровција да је неколико пута путовао у Сирију током 2013. и 2014. године како би се придружио терористичким организацијама ИСИС и Ал-Нусра.

Први пут је Ладровци отишао у Сирију у којој је учествовао у грађанском рату, где је остао до 28. децембра 2013. године, да би се авионом вратио на Слатину. Тужилаштво је такође описало како је Ладровци путовао у Сирију.

„Петнаестог (15.) маја 2014. године, авионом преко Подгорице путовао је у Истанбул, где је након три дана стигао у сиријски град Стерешин (Стересхин), и тамо је с намером приступио терористичкој организацији ИСИС, где је остао до 9. октобра 2014″, стоји у оптужници.

У оптужници је наведено и да се Ладровци 15. октобра 2014. године поново вратио на Косово авионом који је слетео на аеродром „Адем Јашари“.

 

Извор: Агенције/Д.Н.