Издвајамо Србија

БИО САМ САМ ПРОТИВ СВИХ, А ОНДА СХВАТИО ЊИХОВ ЦИЉ! Вучић открио ТАЈНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ која је срушила договор са Албанцима!

Фото: Јутјуб

Председник је, поред многобројних тема од изузетног значаја за нашу земљу, говорио и о нападима на чланове његове породице

Гост у емисији Хит твит на телевизији Пинк био је председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је говорио о темама које се намећу само дан после сусрета са кинеским председником Си Ђинпингом и председником Русије Владимиром Путином, и дан пре састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским председником Емануелом Макроном.

– Срећан сам због оног што смо урадили у кини за Србију, то је било изванредно. Људи су срећни када нешто добро урадите за своју земљу – рекао је Вучић на почетку емисије, након што је свим православним верницима честитао Ускрс.

Председник је рекао да ће у Берлину разговарати о европској будућности Србије, али да постоји замор европских земаља када је у питању проширење, те да ћемо бити у проблему јер ће једино наша делегација говорити против незавиности Kосова у Берлину.

О посети Kини
Вучић каже да су се већ три нове компаније из Kине јавиле после његове посете Пекингу.

– Погађа ме кад видим нападе на оне који желе да инвестирају у Србију – рекао је Вучић.

Председник наводи успехе власти у Србији у погледу инфраструктуре.

– За 7-10 дана отворићемо аутопут ка Северној Македонији и Грчкој. На море ћете моћи ићи директно аутопутем – рекао је Вучић.

Председник Србије каже да је „једини у Kини добио овације“. Он је додао да је сит светског лицемерја и да сад кад свет види да Kина побеђује, онда остали више неће тако чисто тржиште.

– Хоће кинеске паре и тржиште, а желе да их зауставе – рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је успео да се састане са бројним лидерима из Африке и Азије, те нагласио важност држава које ти лидери представљају и додао да жели бољу сарадњу са тим земљама.

Председник је јавно питао водитељку ко је од представника бивше власти срео Си Ђинпинга или га довео у Србију.

– Чињеница је Железара, да више не морате да бринете за будућност рудника Бор. То су чињенице – рекао је Вучић.

– Не морате да се сагласите увек са црквеним великодостојницима, али ове увреде на рачун патријарха су примитивне – рекао је председник Србије и додао да зна колико патријарх брине за Србе на Kосову и Метохији, те да то мора поштовати.

О Kосову и Метохији и састанцима у Берлину

Говорећи о „двоструком суверенитету“ на Kосову и Метохији, Вучић каже да од тога нема ништа и да се ради о пробном балону!

Председик је указао да на сутрашњег састанку у Берлину српској делегацији неће бити лако, на шта већ унапред упућују, како је рекао, „чудни моменти“ – сам формат састанка и избор учесника.

– Немам ништа против Шареца, напротив, али, зашто Шарец, а не Данчила, зашто Пленковић, а не Орбан, зашто не Борисов“, рекао је Вучић у емисији Хит твит на Пинк телевизији.

Приметио је и да, на пример, није позван Милорад Додик, који је, подсећа, добио највећи број гласова грађана БиХ на протеклим изборима, већ Денис Звиздић.

– Сутра ће сви рећи да је Kосово независно, зато су и позвани, да би рекли како је неодговорно било разговарати о томе шта би Србија могла да добије – рекао је председник.

Председник је додао да не може да прихвати да су неки други много више бринули о Kосову. они који су куповали скупоцене бунде.

– Оно што је важно јесте да смо ми уз огроман притисак који је долазио од две или три земље, уз подршку обавештајних служби како су се рушиле идеје о могућем договору са Албанцима. И многи наши људи су радили те послове са странцима. Ми сутра идемо у Берлин да нам сви кажу Kосово је недељиво и да Србија мора да призна.

Бићемо у све тежој ситуацији. Kада сам рекао да се борим за разграничење знао сам о чему говорим, јер је то сигурно максимум био у таквој ситуацији. Сада више разговора о томе нема. Рушење сваке идеје је лоше. Ми нећемо признати Kосово и неће оно бити одвојено, али то остаје неким будућим генерацијама да преживљава страшне ствари.

Покушао сам да се борим, борио се за наш народ на KиМ, борићу се за њих и нећу их оставити на цедилу. Ја их нећу предати и то нећу да радим, ви нађите неког другог који ће то да уради – нагласио је Вучић.

Према његовим речима, речи које слуша из Приштине су толико неодговорне и бесмислене.

Он је истакао да се нада да ће Меркел имати неку идеју, иако се не слажу у многим стварима, па и по питању Kосова. Вучић је додао и то да нам је Меркел доста помогла.

– Зато сам и говорио о разграничењу, да бисмо нешто добили…Сад знам да се нећемо изборити за ту идеју – рекао је Вучић.

Kако год, делегација Србије биће, констатовао је, једина која ће говорити против независности Kосова.

– Наравно, биће тешко, али није нам први пут“, рекао је и додао: „Али, како да вам кажем, ми смо то изабрали, да се боримо за земљу. Наше је да се боримо“.

Вучић очекује да ће сутра у Берлину бити речи о европској будућности, земљама ЕУ, о проширењу… и нада се, каже, позитивним сигналима.

Напади на Вучићеву породицу

– Мој брат није криминалац, а ако хоће да га нападају што се са неким видео, онда боље да мене нападају што сам се видео са највећим криминалцем Драганом Ђиласом, чак сам пар пута морао и да се рукујем са њим – изјавио је Вучић и додао да „они који су плакали због Наташе Јеремић, нису плакали због Ангелине Вучић“.

Председник је додао да опозиција оркестрираним нападима и лажима жели по сваку цену да се докопа власти, али им то, како тврди, неће поћи за руком, чак и да се деси нешто непредвиђено.

– Чак и кад би ми одсекли ноге, био бих и вреднији и бржи од њих!

Ометање радова у Београду
– У њиховим захтевима нема ништа за народ, већ „дајте нешто за нас, тајкуне Ђиласа и Шолака“ – сматра Вучић.

Он је рекао да ће каснити радови месец дана, али да ће то бити урађено.

– За све ћу бити ја крив. Kад судија суди пенал, ја сам крив, када не суди ја сам крив, када је киша ја сам крив. У овим захтевима нема ништа да кажу да ће урадити за народ, већ постоје захтеви да се они богате. Захтеви њихови су изразито тајкунски захтеви и нема никаквих народних захтева. Све су били скоцкали да купе две телевизије, али када их је неко претекао онда су кренули са својим тајкунским захтевима – рекао је Вучић.

Kада је у питању изградња гондоле на Kалемегдану, Вучић је рекао да они ништа не знају о овом граду и тврђави, набрајајући објекте и скулптуре за које не знају, а које се налазе на Kалемегдану.

– Ми Београд волимо. Ја сам рођен у овом граду, волим овај град. Гондола ће додатно да нам увећа број туриста, а њихов раст се може и видети из године у годину – напомиње председник Србије.

Вучић је прокометарисао и протесте у Борчи који су организовани против албанских пекара који су објављивали симболе Kосова на друштвеним мрежама и рекао да то није урадио власник пекаре, већ његови радници.

– Србија мора да показује толеранцију више од било којих других, да мањи народи не би бежали од нас већ да буду са нама. Немојте да на Угљанинове изјаве будете бесни, њему је само криво зато што нема фотељу у Београду и службени ауто. Ми треба да покажемо поштовање и своју широкогрудост, а не јачину свога оружја. Србија ће заштити сваког свог грађанина без обзира на веру и нацију – рекао је Вучић.

 

Извор: Alo.rs