Србија

БОРА ЧОРБА ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ПЕВАО НА МИТИНГУ: Концерт је почео посебном песмом, својим стиховима је послао поруку Србији!

Легендарна група је наступ на митингу „Будућност Србије“ почела песмом симболичног назива „Радићу шта год хоћу“, и Бора је практично овим стиховима послао поруку бројним критичарима

Одлучили смо да свирамо из чисто патриотских разлога. Вучић, Дачић и други, конкретно раде за Србију, а у захтевима опозиције видимо искључиво жељу за влашћу. Не желимо да свирамо за „жуте“, који су продали Kосово будзашто! Не желимо да свирамо за ону што шамара несрећника са Kосова. Част нам је да делимо бину са јунацима са Kошара. Савест нам налаже да певамо за Србију – овако су у изјави за „Новости“, коју су потписали сви чланови рок групе „Рибља чорба“, Бора Ђорђевић и његови музичари објаснили разлоге због којих су се одлучили да прихвате позив да свирају у петак на митингу „Будућност Србије“ у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Легендарна група наступ је почела песмом симболичног назива „Радићу шта год хоћу“, и Бора је практично овим стиховима послао поруку бројним критичарима због одлуке да наступи на митингу.

– Видим да сте допутовали одасвуд. Драго нам је да овде свирамо за будућност Србије – поручио је Бора, и наставио са хитовима „Ја ратујем сам“, „Једино моје“, „Да тебе није“, „Рокенрол за кућни савет“, „Немој да идеш мојом улицом“…. Из масе су се чули повици „Ацо, Србине“ и „Боро, Србине“. Ђорђевић је наступ завршио поруком „Kосово је Србија“.

Kонцерт који је претходио званичном делу митинга „отворио“ је Аца Лукас и то поруком да је он данас Александар Вуксановић, који има право да пружи подршку Вучићу и да је први пут на некој бини а да није „главни“:

– Драго ми је што сам предгрупа највећем човеку у Србији. Kако је добро звати се Аца и стајати испред оволико људи – рекао је Лукас, а затим низао хитове „Волиш ли ме“, „Ђурђевдан“, „Сањам да си ту“, „Kап кише у океану“, „Сунцокрет“, „Сањам“… Лукас је наступ завршио песмом Митра Мирића симболичног наслова „Не може нам нико ништа“:

– Певаћу за Србију увек – поручио је на крају Лукас.

После говора председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и осталих ученика, на бину је требало да изађе Оливер Мандић.

Он је уочи митинга поручио да је најмање што може да учини у тренутку кад је наша земља нападнута са свих страна, да изађе пред људе који су се окупили у Београду:

– Верујем да у овом тренутку сви морамо да будемо на линији одбране земље и испунимо нашу патриотску дужност – рекао је Мандић, који је истакао да се међу првима учланио у СНС.

Мандић није могао да не реплицира на коментар лидера ПСГ Сергеја Трифуновића, који је на свом твитер-налогу написао: „Ако Оливер Мандић запева и засвира уживо, потписујем за СНС“:

– Сви који су се кладили да нећу певати, изгубиће.

Иначе, међу окупљенима били су и чланови породице недавно преминулог певача народне музике Шабана Шаулића. Присутни су били Шабанова жена Гордана и син Михајло са супругом.

Извор: Alo.rs/M. I.