Издвајамо Србија

БРАНИЋЕМО СЕ! ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ УЗДРМАО БАЛКАН: Изјава која је запалила регион!

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин поручио је да свет неће зауставити несрећу на Балкану ако допусти стварање „велике Албаније“, те да оно што буде дозвољено Албанији, мораће бити допуштено и Србији.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин је рекао да, уколико буде решавано албанско национално питање, и Срби ће решити своје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ми морамо да решавамо целокупно српско национално питање, укључујући Косово и Метохију, а не без њега. Представници међународне заједнице морају да имају разумевања за српске проблеме“, рекао је Вулин за канал „Русија 24“.

Вулин је нагласио да је интерес Србије да заштити Србе на Косову, иако у Србији не постоји консензус по питању Косова и Метохије.

„Док су Срби на Косову и Метохији, можемо нешто да учинимо. Оно што је за нас врло важно, велике и моћне земље као што је Русија, морају да препознају да се ствара `велика Албанија`“,указао је Вулин.

Према његовим речима, сви Албанци, изузев две општине које су у централној Србији, налазе се у јединственом политичко-безбедносном окружењу НАТО пакта.

„Када Северна Македонија постане чланица НАТО пакта, а то се очекује већ у овој години, сви Албанци живеће у јединственом политичко-безбедносном окружењу. Они траже формализацију свог простора границама, а све земље на које гледају ћуте“, рекао је Вулин.

Он је навео и да Црна Гора врло често напада Србију, али не и „велику Албанију“, која хоће да узме део њене територије.

„И Северна Македонија ће врло често нападати Србију, признаје Косово без икаквих проблема, а половина њене територије је на путу `велике Албаније`. Сви ћуте, само Србија говори“, рекао је Вулин.

Упитан да ли Србија, као војно неутрална земља, ипак размишља о томе да буде члан НАТО-а, Вулин је одговорио да до тога неће доћи док год је председник Србије Александар Вучић, а он министар одбране, „макар били и последња земља у Европи која није чланица НАТО пакта“.

„Срби кажу – за мир ћемо урадити скоро све, а за слободу ћемо урадити све. Ми смо прва српска администрација од 2000. године која се никоме не извињава зато што је Русија њен пријатељ“,поручио је Вулин.

Оцењујући тренутно стање у Војсци Србије, Вулин је рекао да је боље него што је било, захваљујући споразуму између Вучића и руског председника Владимира Путина, који је Србији отворио сва врата у Русији.

Вулин је на позив руског колеге Сергеја Шојгуа учествовао на Осмој безбедносној конференцији у Москви.

 

Извор: Срна