Издвајамо Србија

ЦИА ОБЈАВИЛА ДОКУМЕНТ КОЈИ ОТКРИВА НАЈВЕЋУ ТЕОРИЈУ ЗАВЕРЕ У СФРЈ: Тито никад није постојао! Све је било илузија за народ!

Председник бивше Југославије Јосип Броз Тито никада није постојао, наведено је у документу о илузијама и заблудама народа некадашње СФРЈ, који је недавно објављен на сајту америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА).

У документу, са којег је скинута ознака тајности, констатује се да је Тито био само сан, односно привид народа који је имао потребу да га предводи маршал кога поштује цео свет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Постојање Јосипа Броза Тита је најобичнија илузија народа који је маштао о томе да на челу државе има човека који Русима може да каже историјско не, човека по коме ће градови добијати имена и у чију ће част правити слетове и носити штафете. Људи су једноставно имали потребу да имају некога ко је био изговор за братство и јединство које је у том периоду пропагирано – објашњава Џорџ Питерсон, један од аутора документа.

– Када узмете у обзир да људи на просторима бивше Југославије ни око чега не могу да се сложе поставља се и логично питање како је могуће да је постојала особа која их је све ујединила око исте идеје и држала их годинама на окупу, и да при том не само да ником ништа није сметало, већ су се и многи клели у њега – наводи Питерсон.

Питерсон констатује да управо то што Тито није постојао на најбољи начин објашњава његову непристрасност и успех у разрешавању разних проблема и сукоба етничких група у Југославији, јер чим су се уместо њега појавили реални лидери земља се распала.

 

Извор: Ало.рс/ Н.М.