Спорт

ЧУДНО, АЛИ СВИ СМО МИ ЉУДИ: Надал имао реакцију на Ђоковићев меч, после овога, Србија ће га заволети!

„Сваког дана други противник који жели да те победи“

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у полуфинале турнира у Монте Kарлу пошто је победио Гвида Пељу, а онда и изнео како га је изненадио пораз Новака Ђоковића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Увек је чудно када Новак изгуби јер је изузетно чврст, али сви смо ми људи, зар не? Свакога дана играте против другог противника који такође жели да победи. Тако функционише спорт – рекао је Надал.

Рафа је имао прилике да гледа дуел Србина и Руса јер је непосредно после њих изашао на свој меч.

– Био је то добар меч. Чинило се да ће бити добро по Новака када је освојио тежак други сет јер је изгледало да је Данил помало уморан. Чињеница је да је Ђоковић одиграо лош гем на 2:1, мислим да је било при том резултату, после чега је Медведев био веома добар. Он игра на веома високом нивоу, већ је добио велики број квалитетних мечева на овом турниру – рекао је Шпанац.

Надал се у полуфинале пласирао победом над Гвидо Пељом иако је током првог сета губио са 4:1, а онда је режирао велики преокрет.

– Мечеви као што је овај помажу, упркос томе што нисам играо најбољи тенис. Ако сам способан да се опоравим у физичком смислу, да повратим самопоуздање и да се борим за сваки поен, онда је ово веома важан меч за мене – закључио је Надал.

Тенисер са Мајорке ће се у полуфиналу састати са Фабиом Фоњинијем који се међу четири најбоља пласирао победом над Борном Ћорићем.

Други полуфинални пар чине српски тенисер Душан Лајовић и Ђоковићев џелат Данил Медведев.

Извор: Alo.rs/A.B.