Издвајамо Србија

ЧУВЕНИ ЛЕКАР ИЗ ТИРШОВЕ ИЗВРШИО САМОУБИСТВО: За собом оставио жену и двоје деце

Др Војкан Вукадиновић (59), познати уролог из Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, извршио је самоубиство у дворишту породичне куће на Кошутњаку у Београду.

Чувени лекар је у среду после подне пуцао себи у уста из пиштоља, а тело је пренето на обдукцију. Како сазнајемо, он је недавно преживео шлог, а после тога је пао у депресију јер свој посао више није могао да обавља као раније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лекар је оставио жену и двоје деце. Био је и власник познатог ресторана „Рубин“ на Кошутњаку, који је наследио од оца.

Како сазнајемо, инспектори су обавили разговор са супругом лекара и са његовом децом како би утврдили због чега је дигао руку на себе.

– Сумња се да је доктор одлучио да себи одузме живот због здравствених проблема. Читав живот помагао је болесној деци, али је пре извесног времена имао шлог и после тога је пао у депресију. Повукао се са посла и то га је изједало – каже наш саговорник близак породици и додаје да је др Вукадиновић био изузетно посвећен свом послу.

– Објавио је и две књиге „Ендоскопско лечење везикоуретералног рефлукса“ и „Аугментације и супституције мокраћне бешике у дечјој урологији“. Осим што је радио на Медицинском факултету у Београду и у болници, од оца је преузео елитни ресторан, али његова љубав била је медицина и помоћ другима – наводи наш саговорник.

Доктор Вукадиновић био је и ванредни професор Медицинског факултета Универзитета у Београду, на катедри хирургије. Рођен је 1960. године и целокупно школовање завршио је у Београду. На Универзитетској дечјој клиници запослен је од 1988. године. Специјалиста дечје хирургије је од 1994, а супспецијалиста дечје урологије од 2002. године. Звање доктора медицинских наука стекао је још 1998. године.

 

Извор: Е.А./Ало