Издвајамо Србија

ЧУВЕНИ НОВИНАР ИМ ПОСЛУЖИО КАО ПАРАВАН: Американци покушали да убију Вучића!

До документа изворно дошао Бранко Ракић, професор Правног факултета

Александар Вучић, председник Србије и лидер СНС-а, срећном случајношћу је за длаку избегао смрт у ноћи када је бомбардована зграда РТС-а. Америчка телевизија Си-Ен-Ен заказала му је интервју баш у време када су НАТО авиони просули смртоносни товар изнад зграде државне телевизије, приликом чега је убијено 16 запослених.

Loading...

Наиме, према документу који „Ало!“ има у поседу, види се да је Вучић био позван да 23. априла 1999. дође у зграду РТС-а због заказаног интервјуа са Ларијем Кингом, америчким водитељем и звездом Си-Ен-Ена.

– Потврђујем вам да ће министар Александар Вучић гостовати на Си-Ен-Ену, у програму уживо код Ларија Кинга, у петак, 23. фебруара 1999, у три сата ујутро (Београд), и дати интервју уживо. Интервју ће бити урађен у згради РТС-а, где би министар Вучић требало да стигне у 2.30 сати ујутру (Београд). Интервју ће трајати око 15 минута и министар Вучић ће сам давати изјаве. Господин Кинг би са господином Вучићем желео да разговара о актуелној ситуацији у СРЈ – наводи се у документу који је факсом послао сарадник Ларија Кинга на адресу Вучића, који је тада обављао функцију министра информисања у Влади Србије.

Владимир Ђукановић, посланик Српске напредне странке, за „Ало!” открива да је до документа изворно дошао Бранко Ракић, професор Правног факултета.

– Индикативно је да је Вучић требало да стигне на РТС до 2.30, а РТС је бомбардован у 2.06. Ако у 2.30 зовете тадашњег српског министра информисања да буде у згради РТС-а, онда то може да се тумачи и као да су желели да га навуку да буде у згради у моменту бомбардовања, јер код сваког гостовања ви морате тамо да дођете раније, ради припреме. Вучић никада о томе није желео ни да говори – казао је он и додао:

– Могу да претпоставим да је он пуком случајношћу закаснио. Његова мајка Ангелина је то вече била у згради и умало није страдала – објашњава Ђукановић.

Упитан да ли се слаже с онима који тврде да је овај документ доказ да су Американци желели да убију Вучића, он наводи:

– Сложио бих се, али никад нећемо имати сто посто доказа за тако нешто. Међутим, где има дима, има и ватре.

 

Извор: Ало.рс/ Е. А.

Loading...
loading...
loading...