Издвајамо Србија

ЧУВЕНИ НОВИНАР ИМ ПОСЛУЖИО КАО ПАРАВАН: Американци покушали да убију Вучића!

До документа изворно дошао Бранко Ракић, професор Правног факултета

Александар Вучић, председник Србије и лидер СНС-а, срећном случајношћу је за длаку избегао смрт у ноћи када је бомбардована зграда РТС-а. Америчка телевизија Си-Ен-Ен заказала му је интервју баш у време када су НАТО авиони просули смртоносни товар изнад зграде државне телевизије, приликом чега је убијено 16 запослених.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, према документу који „Ало!“ има у поседу, види се да је Вучић био позван да 23. априла 1999. дође у зграду РТС-а због заказаног интервјуа са Ларијем Кингом, америчким водитељем и звездом Си-Ен-Ена.

– Потврђујем вам да ће министар Александар Вучић гостовати на Си-Ен-Ену, у програму уживо код Ларија Кинга, у петак, 23. фебруара 1999, у три сата ујутро (Београд), и дати интервју уживо. Интервју ће бити урађен у згради РТС-а, где би министар Вучић требало да стигне у 2.30 сати ујутру (Београд). Интервју ће трајати око 15 минута и министар Вучић ће сам давати изјаве. Господин Кинг би са господином Вучићем желео да разговара о актуелној ситуацији у СРЈ – наводи се у документу који је факсом послао сарадник Ларија Кинга на адресу Вучића, који је тада обављао функцију министра информисања у Влади Србије.

Владимир Ђукановић, посланик Српске напредне странке, за „Ало!” открива да је до документа изворно дошао Бранко Ракић, професор Правног факултета.

– Индикативно је да је Вучић требало да стигне на РТС до 2.30, а РТС је бомбардован у 2.06. Ако у 2.30 зовете тадашњег српског министра информисања да буде у згради РТС-а, онда то може да се тумачи и као да су желели да га навуку да буде у згради у моменту бомбардовања, јер код сваког гостовања ви морате тамо да дођете раније, ради припреме. Вучић никада о томе није желео ни да говори – казао је он и додао:

– Могу да претпоставим да је он пуком случајношћу закаснио. Његова мајка Ангелина је то вече била у згради и умало није страдала – објашњава Ђукановић.

Упитан да ли се слаже с онима који тврде да је овај документ доказ да су Американци желели да убију Вучића, он наводи:

– Сложио бих се, али никад нећемо имати сто посто доказа за тако нешто. Међутим, где има дима, има и ватре.

 

Извор: Ало.рс/ Е. А.